Manşetler

iOS 11 beta 5 yeni bir FaceTime tonuyla birlikte geldi

ios 11 beta 5iOS 11 beta 5 dün akşam saatlerinde geliştiriciler için yayınlandı. Tahmin edildiği üzere, bu yeni beta sürümü de çeşitli değişiklikleri ve oynamaları bünyesinde barındırıyor. İlk kez yeni bir FaceTime arama tonunu duyuyoruz. Ayrıca yenilenmiş iPad çoklu görev açılış ekranı ve güvenilir bilgisayara bağlantı için gerekli bir güvenlik genişletmesi de yeni sürümle birlikte geliyor.

9to5Mac sitesi, iOS 11’in son beta sürümüyle ilgili detayları hazırladığı bir yazıda ve videoda detaylandırıyor. Değişikliklere yakından baktığımızda, Ayarlar ve Kamera uygulamalarının ikonlarında kontrastın artırıldığını görüyoruz. Kamera ikonundan yatay çizgiler kaldırılıyor. Ayrıca Hava Durumu uygulamasına da daha küçük ikonlar getiriliyor.

Bir Denetim Merkezi kontrolüne hafifçe bastırıldığında, eğer o kontrolde herhangi bir aksiyon yoksa, titreşim geri dönüşü yapılıyor. Bunun yanı sıra Denetim Merkezi’nde müzik kontrolleri içine yeni oynat ve duraklat tuşu eklenirken, AirPlay seçeneklerine de kısayol ekleniyor.

Yenilenen Şimdi Çalınıyor kilit ekranında ses çıkışı, albüm ve sanatçı bilgileri gösteriliyor. Ekran Kaydetme durumu çubuğu da mavi yerine kırmızı renge boyanıyor. Spotlight Arama ise bileşenler arasında gezinirken ekranda kalmaya devam ediyor.

iPad tarafında ise yeni bir çoklu görev açılış ekranı geliyor. iPad’de çoklu görev aktifken görülen yeni bir kayma animasyonu da mevcut. iCloud’daki mesajlar geçici olarak kaldırılırken, Akıllı Çevirme özelliği ana ekranda Dock’un renklerini bundan böyle ters çevirmiyor.

Kamera uygulamasında ise yeni bir Portre modu açılış ekranı mevcut. Izgara görünümü etkin durumdayken de, aşağı yöne bakan çekimler için kamera seviyesi getiriliyor. FaceTime için yeni bir arama tonu, güncellenmiş SOS ayarları sayfası da yenilikler arasında bulunuyor. Ayrıca konum bilgisi kullanan uygulamalar durum çubuğunda mavi etiket ile gösterilmiyor. Aynı zamanda bir bilgisayara güvenme işlemi şimdi kimlik doğrulama gerektiriyor.

iOS 11 beta 5’i kayıtlı Apple geliştiricileri indirebiliyor. İndirme işlemini kablosuz bağlantı ya da iTunes üzerinden gerçekleştirmek mümkün oluyor. Herkese açık, iOS 11 public beta sürümü de bugün yarın yayınlanacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER