Teknoloji

iOS 11 beta 4 görsel düzenlemelerle yayınlandı

ios 11 beta 4Apple’ın yakında çıkacak iOS 11 yazılımı haziran ayındaki WWDC etkinliğinde ilk kez gösterildiğinde büyük bir güncelleme gibi görünmemiş olabilir. Ancak görünüşün aldatıcı olabileceğini belirtmemiz gerekiyor. Apple 2017 yılına özel mobil platform güncellemesini yığınla yeni özellik, değişiklik ve API’lar ekliyor. Tüm bunlar yazın bitip sonbaharın etkisini göstermeye başladığı günlerde, yeni iPhone’larla tanışacağımız zamanlarda kullanıcılarla buluşacak.

Tabii ki, Apple’ın en yeni ve mükemmel yazılımıyla tanışmak için sonbaharı beklemeye gerek yok. Apple’ın geliştiricilere ve genel kullanıcı kitlesine özel beta sürüm programları bulunuyor. Uygun olan bir tanesini seçip iOS 11 beta sürümlerini yükleyerek yenilikleri, değişiklikleri şimdiden test edebilirsiniz.

Beta sürümlerden bahsetmişken, Apple iOS 11 beta 4 sürümünü yayınladı. Bu sürümü uyumlu tüm cihazlara indirip deneyimlemek mümkün. Eğer cihazınızda daha önceden geliştirici veya herkese açık beta sürümü için bir beta profili bulunuyorsa, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek iOS 11 beta 4 sürümünü yükleyebilirsiniz. Bu sürüm aşağıdaki cihazlara yüklenebiliyor:

iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, 12.9 inç iPad Pro 1. nesil, 12.9 inç iPad Pro 2. nesil, 10. inç iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPod touch 6. nesil.

iOS 11 beta 4 yenilikleri

Yeni beta sürümünde sunulan yenilikler şu şekilde sıralanıyor: Notlar, Kişiler ve Anımsatıcılar için yeni uygulama ikonları. Fotoğraflar için yeni başlangıç sayfasında Live Photos Efektleri, Düzenleme ve Yeni Anılar özellikleri için detaylar. Bildirimlere tıklatıldığında gösterilen “Açmak için Touch ID’yi kullanın” mesajı. Sağa sürükleyerek açma, sola sürükleyerek görüntüleme veya temizleme. Notlar için yeni başlangıç sayfası. Ekran kaydetme özelliği için yeni geri sayım arayüzü. Denetim Merkezi’nde Düşük Güç Modu için yeni açma animasyonu. Genel altında AirDrop ayarı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER