Teknoloji

iOS 11 beta 1 için Apple geliştiricileri bekletmiyor

ios 11 beta 1

WWDC 2017’nin öncesinde ne iOS ne de macOS tarafında hangi yeniliklerin gösterileceğine yönelik fazla ipucu yoktu. Bu durum açılış toplantısında bile heyecanın düşük olabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Ne var ki, bu beklentinin tam tersine, Apple’ın WWDC 2017 açılış toplantısı oldukça renkli oldu ve birçok yenilik bu toplantıda çıkış yaptı. Tim Cook ve ekibi birçok yenilikle hem San Jose’deki hem de dünya çapındaki takipçilerin karşısına çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
iOS 11 duyuruldu, hangi yeniliklerle geliyor?

Apple, hem donanım hem de yazılım tarafında dikkate değer duyurular yaptı ve iOS 11 de bunların arasında yer aldı. Ancak etkinliğin yıldızlarından olan iOS 11 ile ilgili merak edilen bir nokta var ki, o da geliştiricilerin veya meraklıların iOS 11’in ilk beta sürümüyle ne zaman tanışacağıydı. iOS platformunun bir sonraki büyük sürümünü kurcalamak için sabırsızlananlar fazla beklemeyecek, çünkü Apple iOS 11 beta 1 sürümünü bugün yayınlıyor.

Apple WWDC 2017 açılış toplantısında iOS 11 beta 1’in ilerleyen saatlerde yayınlanacağını duyurdu. Tabii ki, Apple’ın bugün tabiri etkinliğin düzenlendiği Kaliforniya eyaletinin zaman dilimini kapsıyor ve orası da Türkiye’den 10 saat geride bulunuyor. Bu durumda iOS 11’in Türkiye için yayınlanması fiilen yarına kalabilir, ancak yarından kastımız gece saat 12’den sonrası. Fazla karıştırmayacak olursak, iOS 11 beta 1 en geç gecenin geç saatlerinde yayınlanacaktır.

iOS 11 beta 1 şu an için sadece kayıtlı geliştiriciler tarafından indirilip denenebilir olacak. Apple’ın iOS 11 public beta 1 sürümünü bu ayın ilerleyen zamanlarında yayınlaması bekleniyor.

99 dolarlık yıllık ödeme karşılığında Apple’ın kayıtlı iOS geliştiricisi olanlar, iOS 11 beta 1’i indirip test etme fırsatına sahip olacak. Aslında, birçok iOS cihaz sahibinin bildiği gibi, kullanıcıların illâ ki bir geliştirici hesabına ihtiyaçları olmuyor, çünkü Apple geliştiricilerin beta yazılımını çalıştıracak cihazların seri numaralarının kaydını zorunlu tutmuyor. Sadece Apple’ın iOS geliştirici beta profilini bulup cihaza yüklemek, beta sürümünü kurmak için yeterli oluyor.

Geçen yılın ilk iOS 10 beta sürümleri şaşırtıcı şekilde kararlı görünüyordu. Yine de, her zaman olduğu gibi ufak tefek hatalar ve düzensizlikler çıkacaktır. Bu nedenle iOS 11 beta 1 sürümünü ana cihaza kurmamak en doğru seçim olacaktır. Tabii ki, beta sürümünü kurmadan önce cihazınızın yedeğini almanız gerektiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

İLGİLİ HABERLER