Teknoloji

iOS 11 Apple Pay kullanıcılarına iMessage üzerinden para transferi yapma imkanı sağlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
ios 11 apple pay
Görsel: The Verge

Apple, WWDC 2017 açılış etkinliğinde Apple Pay’in kişiler arasında para transferi için de kullanılabileceğini açıkladı. Önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak iOS 11 Apple Pay aracılığıyla para transferi özelliğini kullanıcılara sunacak.

Apple böylelikle Venmo, PayPal ve Square Cash gibi servislerin söz sahibi olduğu kişiler arası ödeme pazarında daha büyük bir pay edinmeyi amaçlıyor. Ancak Apple, bu özelliği rakiplerinden daha farklı bir biçimde sunacak. Apple Pay’in kişiler arasında para transferi özelliği iMessage üzerinden işleyecek. iMessage dışından para transferinin mümkün olup olmayacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 11 duyuruldu, hangi yeniliklerle geliyor?

Paralar “Apple Pay Nakit Kartı” adını taşıyan bir karta aktarılacak. Buraya gönderilen paraların daha sonra banka hesabına gönderilip gönderilemeyeceği konusunda da şimdilik bilgi verilmiş değil. Kısacası Apple bu açılımla sadece para transfer servisleri pazarına girmekle yetinmeyip bankaların dünyasına da adım atmış olabilir.

iOS 11 Apple Pay için daha geniş bir kullanım alanı sağlayacak

iMessage üzerinden de olsa para transferi özelliğine kavuşması, Apple Pay için daha geniş bir kullanım alanı anlamına geliyor. Özelliğin ABD dışında Apple Pay’in aktif olduğu diğer ülkelerde kullanılıp kullanılamayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER