Teknoloji

iOS 11.2 ile iPhone’ların kablosuz şarjı hızlanacak

ios 11.2Aksesuar üreticisi RAVmaker tarafından verilen bir ipucu, yakında yayınlanacak iOS 11.2 ile birlikte iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’un kablosuz şarj özelliğinin daha hızlı çalışacağını gösteriyor. İşletim sistemi için yayınlanan beta sürümünde de yer alan bu özellik sayesinde üç telefonun pili de 7.5W Qi kablosuz şarj cihazlarıyla doldurulabilecek.

2017’de tanıtılan yeni iPhone modellerinin üçü de kablosuz şarj özelliğini destekliyor. Ancak hâli hazırda bu destek 5W Qi şarj cihazlarıyla sınırlı durumda. 7.5W Qi şarj cihazlarının da destek kapsamına alınması, kablosuz şarj süresinde çok ciddi bir kısalmaya neden olmayacak. Ancak mevcut veriler kullanıcıları kayda değer anlamda hızlanmış bir kablosuz şarj deneyiminin beklediğini gösteriyor.

MacRumors tarafından yapılan test, bu değişimin etkisinin daha iyi görülmesini sağlıyor. iOS 11.2 yüklü bir iPhone X’un pili, 7.5W Belkin kablosuz şarj cihazıyla yaklaşık 30 dakikada yüzde 46’dan yüzde 66 oranına ulaşıyor. 7.5W olmayan bir şarj cihazında ise aynı iPhone X, 30 dakikadan uzun bir sürede yüzde 46’dan yüzde 60 doluluğa ulaşıyor. Bu karşılaştırma sayesinde vadedilen fark daha iyi anlaşılıyor.

Apple kablosuz şarj desteğini 7.5W’ye çıkarsa da, henüz Qi kablosuz şarj teknolojisinin sınırlarına yaklaşmış değil. Qi ile uyumlu cihazlara 15W güç aktarımı yapılabiliyor.

iOS 11.2 yakında yayınlanacak

iOS 11.2 için kesin bir yayın tarihi verilmiş değil. Ancak Apple’ın güncellemeyi birkaç hafta içinde yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER