Manşetler

iOS 10 beta 4 iPhone, iPad ve iPod touch için yayınlandı

ios 10 beta 4

ios 10 beta 4Apple iOS 4 beta 4’ü geliştiriciler için; iPhone, iPad ve iPod touch üzerinde test etmeleri için yayınladı. iOS 10 ile birlikte Apple Music ve Haritalar gibi uygulamalara yenilenmiş tasarım gelirken, platforma da birçok yeni özellik ekleniyor. Yazılım güncellemesinin sonbaharda tüm kullanıcılar için sunulması bekleniyor. iOS 10 beta 4 ile birlikte final sürüme bir adım daha yaklaşılıyor.

Eğer iOS 10 beta sürümlerini iPhone, iPad veya iPod touch üzerinde kullanıyorsanız, Ayarlar uygulaması altında bulunan Yazılım Güncelleme bölümüne girerek yeni sürümü görebilir ve kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirsiniz. Eğer kayıtlı bir Apple geliştiricisiyseniz ve iOS 10 beta 4 ile birlikte gelecek sürümü test etmeye başlamak istiyorsanız, Apple’ın geliştirici portalını ziyaret ederek cihazınıza gerekli beta profilini yüklemelisiniz. Geliştirici olmayanlar için de Apple “public beta” olarak adlandırılan, herkese açık bir beta programı sunuyor. Bu programda da beta güncellemeleri geliştiricilere yayınlanandan birkaç gün sonra geliyor.

iOS 10, yukarıda da belirttiğimiz gibi yeniden tasarlanmış Müzik ve Harita uygulamaları, HomeKit destekli cihazlar için yeni eklenen Home uygulaması, yeniden tasarlanmış Kilit ekranı, Ana ekrana ve Kilit ekranına eklenen görsel bileşenler, Mesajlar’da bulunan iMessage yeniliklerinin de aralarında bulunduğu onlarca yeniliği getirecek.

iOS 10 beta 3 sürümü 18 Temmuz tarihinde yayınlanmış; bu beta sürümüyle iPhone’lar elle kilitlendiğinde kullanılan Taptic Engine davranışı, Sağlık ve Aktivite uygulamalarında değişiklikler, Siri için Uygulama Desteği ayarlama gibi yenilikler gelmişti. iOS 10 beta 4 yenilikleri de kısa süre içinde ortaya çıkacaktır. Biz de haberimizi bu yeniliklere göre güncelleyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER