Teknoloji

iOS 10.1 beta 5 kayıtlı geliştiriciler için yayınlandı

ios 10.1 beta 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 10.1 beta 5Apple iOS 10.1 beta sürümlerini çıkarmakta epey hızlı davranıyor. iOS 10.1 beta 4’ün yayınlanmasının üstünden fazla zaman geçmemişken, iOS 10.1 beta 5 sürümü de geliştiricilere dağıtılmaya başlandı.

iOS 10.1 beta 5 Apple’ın Geliştirici merkezi üzerinden kullanıma sunuldu. Bu sefer hem public beta hem de geliştirici beta sürümleri aynı zamanda yayınlandı. Ancak ilginçtir ki, bu beta sürümü sadece iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazları için indirilebilir durumda.

iOS 10.1 beta 5’i birincil cihazınıza yüklemeyin

Beta sürümlerinde kararlı bir çalışma garanti edilmiyor. Bu nedenle birincil cihazınıza bu güncellemeyi kurmamanız, kenarda duran bir başka iOS cihazına kurmanız öneriliyor. Ayrıca her duruma karşı, yedekleme yapmanızda da fayda olacaktır.

Apple 27 Ekim tarihinde Mac etkinliği düzenleyecek. Bu etkinliğin hemen sonrasında iOS 10.1’in final sürümünün de yayınlandığını görebiliriz. iOS 10.1 ile iPhone 7 Plus’a, daha önce gösterimi yapılmış olan portre modu gelecek. Böylelikle iPhone 7 Plus sahipleri arka planın bulanık, ön planda yer alan kişi veya nesnenin daha net olduğu alan derinlikli fotoğraflar çekebilecek.

İLGİLİ HABERLER