Teknoloji

İnternet yasasında Cumhurbaşkanının sıkıntılı bulduğu maddelerin değişiklikeri Meclisten geçti

bedava internet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından düzenlemeleri kabul edilen İnternet Yasasında, yine Cumhurbaşkanının onay sırasında değiştirilmesini tavsiye ettiği değişiklikler TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

internet-yasaklar-060214

5661 sayılı İnternet Yasasında yapılan değişiklikler mecliste kabul edildikten sonra Gül’ün önüne gelmiş, bu sırada bazı kesimlerden de Gül’e bu değişiklikleri onaylamaması şeklinde talepler gelmişti. Ne var ki, Cumhurbaşkanı değişikliklerin torba yasa teklifi içinde gelmesini gerekçe göstererek bu tasarıyı onayladı, ancak sıkıntılı bulduğu iki hususta yeniden düzenleme yapılmasını tavsiye etti. Gül’ün tavsiyesinin ardından değişiklikler yine bir torba yasa teklifi içinde hızlı şekilde meclis gündemine sokuldu.

Yeni düzenlemelere göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı saklı tutulan kullanıcı erişim verilerine ancak mahkeme kararıyla erişebilecek. Ayrıca özel hayatın gizliliği durumunda TİB Başkanı’na verilen engelleme yetkisi kapsamında engelleme kararının 24 saat içinde sulh ceza hakimi onayına sunulması yükümlülüğü de getiriliyor. Ayrıca getirilen yükümlülük kapsamında sulh ceza hakiminin de engellemeyle ilgili 48 saat içinde karar vermesi gerekcek. Buna ek olarak birden fazla sulh cezam mahkemesi bulunan yerlerde bilişim suçlarına bakacak mahkemeleri de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu belirleyecek.

İnterneti ve sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullanan Abdullah Gül’ün internet üzerindeki sansürü artıracağına inanılan değişiklikleri onaylaması tepki çekmiş, başlatılan “unfollow” kampanyası sonucunda Abdullah Gül’ün Twitter hesabı 100 binin üzerinde kullanıcı kaybetmişti.

İlgili >> NTVMSNBC

İLGİLİ HABERLER