Teknoloji

Intel yakında otomobiller için çip üretmeye başlayabilir

intel arm

Intel otomobil şirketleri için altı ila dokuz aylık bir süre içinde çip üretmeye başlayabilir. Reuters’a konuşan Intel CEO’su Pat Gelsinger, otomobiller için çip tasarlayan şirketlerle uzun süredir üretim konusunu değerlendirdiklerini belirtti.

Gelsinger, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Hâlihazırda yaşanan bu sıkıntılardan bazıları teskin edilebilir. Bunun için üç ila dört yıl bekleyip yeni bir fabrika inşa etmek gerekmiyor. Sadece altı ayın sonunda bizim mevcut süreçlerimizle sertifikalandırılmış yeni ürünler çıkabilir. Bazı mevcut tedarikçilerle şimdiden konuyu değerlendirmeye başladık.”

Intel’in altı ila dokuz ay hedefini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Ancak Gelsinger’in açıklaması, Intel’in başka şirketler için çip üretme konusundaki niyetini gözler önüne sermesi açısından önem taşıyor.

Gelsinger, başka şirketler için çip üretimi yapacak birimi “Intel Döküm Servisleri” olarak adlandırılıyor. Şirket, bu birimle ilgili ilk açıklamayı geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği “Geleceğin Mühendisliği” isimli etkinlikte yapmıştı. Şirket, bu doğrultuda Arizona’daki fabrikalarını iyileştirmek adına da 20 milyar dolarlık yatırım yapma planını da duyurmuştu.

Intel gibi şirketlerin otomobil çipi üretecek olmasının otomotiv endüstrisi açısından bir hayli önemli olduğu rahatlıkla söylenebilir. Hâlihazırda çip üretiminde yaşanan küresel sıkıntılar, otomotiv sektörünü de ciddi anlamda etkiliyor. Intel’in üretime başlaması, bu sıkıntıların daha kısa sürede aşılmasına yardımcı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER