Intel’in geçtiğimiz ay düzenlediği bir toplantıda şirketin CEO’su Paul Otellini Nokia’yı kaybetmenin iyi olmadığını ancak kaynakların yeniden yapılandırılmakta olduğunu söylemişti. “Önümüzdeki 12 ay içinde Intel tabanlı telefonlar görmezseniz hayalkırıklığına uğrarım.” diye konuşan Otellini dün ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara şehrinde düzenlenen bir yatırımcı konferansında Intel tabanlı telefonların geleceğini yeniden doğruladı.
Otellini, Intel tabanlı telefonların yılın ilk yarısından itibaren pazarda görülmeye başlayacağına dikkat çekti. Yıllardır akıllı telefon pazarına girmek için denemelerde bulunan ve sürekli tarihler veren Intel, umarız bu sefer planladığı tarihten itibaren kendi mobil yongasını taşıyan akıllı telefonların piyasaya sürülüşünü sağlar. Intel’in hamlelerine Qualcomm ve NVIDIA gibi rakiplerin nasıl karşılık vereceğini de şimdiden merak ediyoruz.
İlgili – Reuters
Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.






