Teknoloji

Intel katlanabilir bir akıllı telefon-PC melezi yapmak istiyor

intel

Intel teknoloji dünyasında katlanabilir ekran teknolojisiyle deneyler yapan ilk şirket değil. Ancak bu çalışmalarını patent alma noktasına getiren en büyük organizasyonlardan biri durumunda. Hollanda merkezli internet sitesi LetsGoDigital, Intel’in 2017’de aldığı ve açıldığında bir tablete dönüşen telefon benzeri bir cihazı gösteren patentin detaylarına ulaştı.

Intel’in patent başvurusundaki detayların fazlalığı, LetsGoDigital’a cihaz için bir taslak tasarım hazırlama imkanını da verdi. Söz konusu taslakta Intel’in cihazı Windows 10 yüklü biçimde görülüyor. Microsoft’un Windows 10’u katlanabilir cihazlara uyarlama hazırlığı bilindiği için LetsGoDigital’ın bu tasviri sürpriz etkisi yaratmıyor.

Cihaz birbirine doğru katlanan üç panelin birleşerek tek bir ekrana dönüşmesinden oluşuyor. Tamamen katlandığında akıllı telefon olarak kullanılabilen cihaz, soldaki panel açıldığında dokunmatik klavyeli küçük bir dizüstü bilgisayar oluyor. Tüm paneller açıldığında ise ortaya bir tablet çıkacak. Bu tasarımın kalem desteğine de sahip olacağı ve kalemin mıknatıs ya da klipsler yoluyla cihaza tutturulabileceği belirtiliyor.

Intel birden fazla ekrana sahip katlanabilir ve bükülebilir tasarımlı cihazlara olan ilgisini daha önce de gözler önüne sermişti. Şirket, Computex 2018’de Tiger Rapids projesi kapsamında geliştirilen iki farklı prototipi sergilemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER