Teknoloji

Horseshoe Bend Intel’in katlanabilir dizüstü bilgisayar vizyonunu temsil ediyor

intel horseshoe bend

Lenovo’nun duyurusunu gerçekleştirdiği ThinkPad X1 Fold, Intel işlemci taşıyan ve 13 inç katlanabilir OLED ekran içeren bir tablet PC. Ancak Intel, tek bir katlanabilir ürünle yetinmiyor. Yonga devi, kendi katlanabilir PC konsept ürününü de CES’te gösterdi. Böylelikle şirket, yeni bir ürün kategorisi için de öncülük ediyor.

Intel Horseshoe Bend adını taşıyan konseptin Lenovo X1 Fold’dan en büyük farkı daha büyük olması. OLED ekran açıldığında 4:3 görüntü oranına ve 17.3 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip oluyor. Belirli bir açıda katlandığında geleneksel bir dizüstü bilgisayara daha yakın büyüklük elde ediliyor ve masada kullanılabiliyor. Aynı zamanda Surface’tekine benzer bir ayağı var. Böylelikle bir kablosuz klavye ile eşleştirildiğinde tam ekranda kullanılabiliyor.

En yaygın çalışma modu içeriğin ve kullanıcı arayüzünün parmaklarınızın altında aynı zamanda yüzünüzün karşısında olan klasik dizüstü bilgisayar modu olacaktır. Bu şekilde web sitelerini yukarıdan aşağı kayacak şekilde gezinebilir ve tek bir parmakla kaydırma yapabilirsiniz.

Video düzenleme konusunda da, katlanabilir ekran daha esnek çalışma imkanı sunabilir. Normalde klavyenin bulunduğu yere video düzenleyicisinin zaman çizgisini yerleştirebilirsiniz. Eğer videoyu tam ekranda izlemek isterseniz, ekranı çevirerek ayağı kullanabilirsiniz. Ekran üstü klavye sizin için uygun değilse, kablosuz bir klavye bağlayarak daha klasik bir bilgisayar deneyimi elde edebilirsiniz.

Horseshoe Bend, bu yılın ortalarında dizüstü bilgisayarlarda çıkmasını beklediğimiz, Intel’in 10nm Tiger Lake mimarisini temel alıyor. 7mm kalınlığında gövdeye ve 9W TDP değerine ve soğutmasız çalışmaya izin veriyor. Cihaz normal Windows 10 ile çalışıyor, ancak Intel Microsoft’un yakında çıkaracağı Windows 10X’in bu ürün kategorisi için daha uygun olacağını düşünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER