Teknoloji

Intel’in Curie teknolojisi spor sütyeninin havalandırma kanallarını çalıştırıyor

sports-bra-intel-vents-160915

Spor sütyenleri, kadınların spor yaparken mümkün olduğunca rahat hissetmeleri ve ihtiyaç duyulan desteğin sağlanması için tasarlanmış ürünler. Rahatlık ve ihtiyaçlık konusundaki çatışma ise özellikle havalandırma konusunda bazı problemlerin yaşanmasına neden olabiliyor.

Kadınların gelecekte de bu problemleri yaşamaması için gerekli adımlar ise şimdiden atılıyor. Chromat tarafından geliştirilen spor sütyeni, Intel’in Curie teknolojisinden faydalanarak gerektiğinde havalandırma kanallarını çalıştırıyor.

Chromat Aeros Sports Bra adını taşıyan özel sütyen, kullanıcının vücut sıcaklığı yükseldiğinde havalandırma kanallarını otomatik olarak açıyor. Spor yaparken ekstra havalandırma sağlanmasının kadınlara büyük rahatlık sunacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Chromat’tan yapılan açıklamada, özel spor sütyeninin terlemeye, solunuma ve vücut ısısına sezgisel olarak yanıt verdiğine dikkat çekildi. Böylelikle belli bir ihtiyaca yönelik giyimde optimizasyon sağlanıyor ve burada aslan payı teknolojinin oluyor.

Halihazırda bir prototip olan Chromat Aeros Sports Bra’nın piyasaya sürülüp sürülmeyeceği veya ne zaman sürüleceği henüz bilinmiyor. Özel sütyen, Chromat’ın Intel Curie teknolojisiyle geliştirdiği son ürün değil. 3D baskı ile üretilen panellerden hazırlanan Adrenaline Dress isimli bir elbise üreten Chromat, adrenalini algılıyor ve formunu vücudun adrenaline verdiği tepkiye göre şekillendirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER