Teknoloji

Intel binlerce çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor

intel

PC pazarı 2022’de bundan önceki iki yıla kıyasla ciddi anlamda küçülmüş durumda. Bu küçülmeden PC üreticileri dışında en çok etkilenen şirketlerden birisi de Intel. Bloomberg’in haberine göre, çip üreticisi gelir kaybı nedeniyle binlerce çalışanıyla yollarını ayırma kararı aldı.

Haberde şirketin çalışan sayısında ciddi bir küçülmeyi planladığı belirtildi. Intel’e yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, işten çıkarılanların sayısı binleri bulabilir. Henüz konuyla ilgili bir doğrulama gelmese de, beklenen açıklamanın yakında yapılabileceği söyleniyor.

Son verilere göre, şirketin çalışan sayısı 113 bin 700 civarında. İşten çıkarma kararından en çok satış ve pazarlama birimlerinin etkileneceği söyleniyor. Burada kesintinin yüzde 20 seviyesinde olması bekleniyor. 27 Ekim’de üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan şirketin bu tarihten önce işten çıkarmaları duyurması öngörülüyor.

Çip üreticisinde büyük ölçekli son işten çıkarmalar 2016’da yapılmıştı. O dönemde yaklaşık 12 bin kişiyle şirketin yolları ayrılmıştı.

Analistler Intel’in gelirlerinde yüzde 15’lik bir düşüş bekliyor. Şirket geçtiğimiz aylarda 2022’deki toplam satış gelirinin beklenenin 11 milyar dolar daha altında olabileceğini belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER