Teknoloji

Intel’in yeni 11. Nesil H serisi yongalarıyla ultra taşınabilir oyun bilgisayarlarında en yüksek performans

intel 11. nesil h serisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yıl 11. Nesil Tiger Lake işlemcilerinin ilk dalgasını dağıtıma çıkardıktan sonra Intel, Tiger Lake’in faydalarını, yani 10nm mimarisini ve Xe entegre grafiklerini daha da güçlü makinelere getiriyor. CES 2021’de ilk H serisi 11. Nesil Core işlemciler duyuruldu.

Ne var ki, dikkat edilmesi gereken bir husus var: 11. Nesil H-serisi yongaların ilk dalgası, Intel’in oyun dizüstü bilgisayar serisinin en üstünü temsil eden daha güçlü 45W yongalar yerine, 35W işlemcilerde maksimuma ulaşan bu desteğin alt ucu olacak. Şirket, yakın gelecekte daha fazla ayrıntıyı sunmayı vadettiği modeller üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

Bu nedenle, yeni 35W H serisi yongalar, paranın satın alabileceği en sağlam ve en iyi oyun dizüstü bilgisayarlarında bulunan işlemciler olmayacak olsa da, oldukça etkileyici bir performans sunacaklar. Yani daha küçük veya daha hafif dizüstü bilgisayarlar, daha küçük çekirdek sayıları ve daha az termal boşluk payıyla bile, ağırlık sınıflarının üzerine çıkmaya başlayabilir.

intel 11. nesil h serisi

Özellikle Intel, dört çekirdekli, sekiz iş parçacıklı ve 5 GHz’e kadar artırılmış saat frekansına sahip, H35 serisindeki en üst düzey model olan yeni Core i7-11375H’nin en hızlı tek iş parçacığı performansını sunduğunu öne sürüyor. Bu seviyedeki performansa yalnızca Intel’in geçen yılki en iyi 45W H-serisi çipi ile eşleşen herhangi bir dizüstü bilgisayar ulaşabiliyor. Özellikle yeni modelin, burada çalışmak için daha az ham güce sahip olduğu düşünüldüğünde etkileyici bir tablo ortada duruyor.

intel 11. nesil h serisi

Ayrıca yeni yongalar, Intel Killer Wi-Fi 6 veya 6E özelliklerini destekleyecek. Entegre Thunderbolt 4 desteği, 3.200 MHz’e kadar DDR4 bellek ve 4.266 MHz’e kadar LPDDR4 / x ve PCIe Gen 4.0 destekleri de bulunacak. Grafik tarafına gelince, donanım üreticileri ya zaten etkileyici bir performans sunan entegre Xe-LP grafiklerini kullanabilecek ya da Nvidia gibi şirketlerden ek ayrık seçenekler ekleyebilecek.

Daha da güçlü 11. Nesil dizüstü bilgisayar yongalarının olmaması bazıları için hayal kırıklığı yaratsa da Intel, bundan sonra ne bekleyeceğini söylemeye başladı: Bu çeyreğin sonlarında, 5 GHz’e kadar hızlar sunabilen 8 çekirdekli bir işlemci satışa çıkacak. Ne var ki, bu donanımla ilgili henüz fazla detay verilmedi.

intel 11. nesil h serisi

Acer, Asus, MSI ve Vaio modelleri de dahil olmak üzere yeni 11. Nesil H35 yongaları ile çalışan ilk dizüstü bilgisayarların CES 2021’de duyurulması bekleniyor. Intel, yılın ilk yarısında kırktan fazla tasarımın çıkmasını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER