Teknoloji

Instapaper Pinterest tarafından satın alındı, yaşamaya devam edecek

instapaper pinterest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instapaper pinterestWeb üzerinde rastladığınız haber ve yazıları sonradan okuma amaçlı olarak saklamanıza olanak sağlayan öncü uygulamalardan olan Instapaper, şimdi de Pinterest’e satıldı. Marco Arment adlı bir geliştirici tarafından oluşturulmuş olan uygulama 2013 yılında Betaworks’e satılmıştı.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan resmi açıklamada, satın almanın ardından Pinterest üzerinde yazıları keşfetme ve saklama gibi işlemlerin hızlandırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Instapaper, satın alma sürecinin tamamlanmasından sonra da bağımsız bir uygulama olarak yaşamaya devam edecek. Instapaper ekibi de hem uygulama hem de Pinterest için mesai harcayacak. Satın alma anlaşmasının şartları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Görsel arama motoru olarak da işleyen Pinterest, genel olarak yazılıdan çok görsel içeriğin toplandığı bir alan olarak görülüyor. Ancak şirket 2013’te yazıları sabitleme özelliğini getirmiş, bu format kapsamında yazılarda yer alan bir fotoğrafın ve yazının özetini bir arada sunan bir görüntüleme yöntemi sunmuştu. Instapaper’ın satın alınması şirketin bu alanda daha fazla yapılacak iş olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte ne büyüklükte bir değerin yaratılacağı şu an için tam olarak bilinmiyor. Instapaper ücretsiz olarak kullanılabildiği gibi, yılda 30 dolarlık ödeme karşılığında ücretli versiyonundan da yararlanmak mümkün oluyor. Instapaper şimdiye kadar ne kadar abonesinin bulunduğuna dair bir açıklama yapmamıştı.

Web’deki yazı ve videoları sonra okuma veya izleme amaçlı kaydetme hizmeti sunan servisler arasında Pocket en büyüğü olarak dikkat çekiyor. Pocket şu sıralar abonelik tabanlı servisinin yanı sıra tavsiye edilen sponsorlu içeriklerle servisinden daha fazla para kazanmanın yollarını arıyorinstapaper pinterest. Instapaper Pinterest çatısı altına girerek ise para için daha büyük bir şirkete dahil olma yolunu tercih etmiş gibi görünüyor.

Instapaper CEO’su Brian Donohue, konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada Pinterest ekibinin eşsiz teknik işler üzerine çalıştığını, şirket bünyesinde bulunan kolektif yeteneğin Instapaper’a büyük değer katacağını dile getiriyor. Buna ek olarak Pinterest dahilinde yeni projeler ve entegrasyonlar üzerinde çalışmayı dört gözle beklediğini de sözlerine ekliyor.

İLGİLİ HABERLER