Manşetler

Instagram web sayfalarına fotoğraf ve video yerleştirme aracını kullanıma sundu

Instagram kullanıcıların sosyal ağ üzerinden paylaşılan fotoğraf veya videoları web sitelerine eklemelerine imkan sağlayan yerleştirme özelliğini kullanıma sundu. Basit ancak fazlasıyla talep edilen bir özellik olan web yerleştirme aracı sayesinde Instagram üzerinden paylaşılmış herhangi bir fotoğraf veya videoyu internet üzerindeki herhangi bir web sayfasında görmek mümkün olacak.

instagram-web-embed-110713 (565 x 355)

Kendilerine veya başkalarına ait olan bir profil üzerinden paylaşılmış içeriği web sayfasına eklemek isteyen kullanıcılar, içeriğe özel sayfada, yorum alanının hemen yanında yer alan paylaş butonuna tıklayarak sayfaya yerleştirme kodunu hızlı şekilde alabilecek. Kodu kopyaladıktan sonra HTML destekli bloglara, web sitelerine veya yazılara bu içeriği eklemek mümkün olacak.

Bu yenilik sayesinde Instagram içeriğini internet üzerinde daha fazla yerde görme fırsatını elde edeceğiz. Bu arada Instagram yerleştirme kodunun yalnızca herkese açık fotoğraf ve videolar için sunulduğunun altını çiziyor.

Instagram kullanıcıların hâla kendi içeriklerinin sahibi olduğunu ve diğer herkesin de her bir fotoğraf veya videonun kime ait olduğunu görebileceğini önemle belirtiyor. Herhangi bir sayfaya yerleştirilen Instagram paylaşımında kullanıcı adı bilgisi de açık şekilde gösteriliyor. Öte yandan Instagram logosuna tıklamak da kullanıcının Instagram.com üzerindeki profil sayfasına açılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Instagram video ve Vine karşı karşıya

Instagram Video işlevinin geçtiğimiz ay kullanıma sunulmasının ardından web sayfalarına yerleştirme özelliğinin de en çok istenen özellikler arasında yer aldığı anlaşılmış oldu. Böylelikle Instagram, Vine ile olan video paylaşım yarışında bir açığını daha kapatmış oldu. Vine da bundan yaklaşık iki ay önce kullanıcılara paylaştıkları altı saniyelik videoları web sayfalarına ekleme izni vermişti.

İlgili >>Instagram Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER