Manşetler

Instagram ve Messenger, aile kontrollerini genişletiyor: Çocukların aktiviteleri artık daha şeffaf

instagram meta messenger

Instagram ve Messenger kullanıcılarına önemli bir haberimiz var. Meta, salı günü yaptığı bir açıklama ile Instagram ve Messenger için ebeveyn denetimleri adına yeni bir dizi özellik başlattığını duyurdu. Bu yeni özellikler, ebeveynlerin çocuklarının Messenger’da ne kadar zaman geçirdiğini izlemesine ve gençlerin Instagram’daki takipçilerini daha yakından tanımasına olanak tanıyor.

Meta Aile Merkezi’nden çocuklarının Messenger iletişim listesine, gizlilik ve güvenlik ayarlarına kolayca erişebilen ebeveynler, ayrıca çocuklarının uygulamada birisini bildirip bildirmediği hakkında da bilgilendiriliyor. Ancak bu, gençlerin bu ayarı etkinleştirmesi durumunda geçerli. Öte yandan ebeveynler, kimlerin çocuklarıyla iletişim kurabileceğini veya kuramayacağını da görüntüleyebiliyor.

meta messenger

Instagram’da neler değişiyor?

Instagram’da ebeveynler, benzer güncellemelerle karşılaşabilirler. Çocuklarının takip ettiği kişilerle ve onları takip eden kişilerle kaç ortak arkadaşı olduğunu görmelerini sağlayan yeni bir özellik eklendi. Bu durum, gençlerin yabancılarla iletişim halinde olup olmadığını kontrol etmelerine yardımcı olabilir. Meta, gençlerin birisini engellediklerinde, artık ebeveynlerin hesaplarını denetlemesine izin verilmesini öneren bir uyarı alacaklarını da belirtti.

meta instagram

Ayrıca Instagram’ın mesajlaşma sistemi için yeni bir koruma testi yapılıyor. Bir kullanıcı, uygulamada onu takip etmeyen birisine mesaj göndermek istiyorsa, ondan izin almak zorunda olacak. Bunlara ek olarak Meta, gençlere, gece vakti Reels’e göz attıklarında uygulamayı kapatmalarını öneren yeni bir bildirim deniyor.

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinin genç kullanıcıları üzerindeki etkisi konusunda endişeler artarken Meta, uygulama ailesi için daha güçlü ebeveyn kontrolleri ve güvenlik özellikleri sunmaya devam ediyor. Bunlar arasında Instagram’da Sessiz Mod, çocukları uygulamada sürekli bakmaktan alıkoyma, yetişkinleri gençlerin DM’lerinden uzak tutma özellikleri bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER