Teknoloji

Instagram uygulama içi içerik zamanlayıcısını kullanıma sunuyor

instagram blend

Instagram uygulama içi paylaşım zamanlayıcısını kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Belli bir kullanıcı grubuna sunulan bu araç sayesinde Meta‘nın Creator Studio’suna veya üçüncü taraf servislerine ihtiyaç kalmadan paylaşımlarının yayınlanacağı zamanı ayarlayabilecek.

Meta’nın sahibi olduğu fotoğraf ve video paylaşım platformunu kullanan markalar ve içerik yapımcıları Reels videolarının, fotoğraflarının ve çoklu paylaşımlarının yayın tarihini 75 gün önceden belirleyebilecek. Sosyal ağın yeni aracı son birkaç haftadır sınırlı bir kullanıcı grubuyla test ediyordu.

Bu özelliğe erişmek için kullanıcıların paylaşımlarını hazırladıktan sonra, ancak yayınlamadan önce “Gelişmiş Ayarlar” bölümüne gitmesi gerekiyor. Buradan kullanıcılar “Paylaşımı zamanla” seçeneğini aktif hâle getirerek yayın tarihini seçebilecek. Ardından paylaşıma dönüp “Zamanla” yazısına dokunulduğunda süreç tamamlanmış olacak.

Zamanlanan paylaşımlar, uygulamanın hamburger menüsündeki “Zamanlanmış İçerikler” sekmesi üzerinden görülebilecek. İçerik zamanlama işlemi daha kolay olabilirdi. Ancak kullanıcıların Creator Studio veya üçüncü taraf uygulamalardan kurtarılmasının da önemli bir aşama olduğunu söylemek gerekiyor.

Instagram içerik zamanlayıcısı ile birlikte bir özelliğin daha duyurusunu yaptı

Fotoğraf ve video paylaşım platformu bu özelliği ilk olarak markaların ve içerik yapımcılarının kullanımına sunuyor. Standart kullanıcıların zamanlayıcıdan ne zaman faydalanmaya başlayacağı belirsizliğini koruyor. Şirketten henüz konuyla ilgili bir bilgi verilmiş değil.

Instagram içerik zamanlayıcısıyla birlikte “Başarılar” özelliğini de duyurdu. İçerik yapımcıları diğer yapımcılarla ortak paylaşım yaparak veya anket ya da küçük sınavlar barındıran interaktif Reels videoları yayınlayarak bu kazanımları elde edebilecek.

İLGİLİ HABERLER