Teknoloji

Instagram toplu silme özelliğini dağıtıma çıkardı

instagram

Instagram kullanıcılarının paylaşım ve yorumlarını silmesini kolaylaştıracak adımlar atıyor. Dağıtıma çıkan yeni hesap kontrolleri sayesinde kullanıcılar, yorum ve paylaşımları toplu şekilde silebilecek. Buna ek olarak, geçmiş etkileşimler ve arama hareketleri de gözden geçirilebilecek.

Yeni özelliklere kullanıcı profillerindeki “Hareketlerin” bölümü üzerinden erişilecek. Instagram’dan yapılan açıklamaya göre, bu özellikler sayesinde geçmiş etkileşimleri gözden geçirmek ve silmek kolaylaşacak.

Instagram’daki geçmiş beğenileri, yorumları ve paylaşımları silmek mümkün olsa da, bu oldukça zahmetli bir iş. Kullanıcıların hesaplarını tamamen kapatmadan bu işi yapabilmeleri için paylaşımlarını tek tek incelemesi gerekiyordu.

Artık “Hareketlerin” bölümünde geçmiş zaman akışına ve hikaye paylaşımlarına bakmayı sağlayacak kısayollar bulunacak. Burada başka kullanıcıların profillerinde yapılan yorumlar ve beğeniler de görülebilecek. Bölümde uygulamada geçirilen zamanı, arama geçmişini, bağlantı tıklatmalarını ve hesapta yapılan değişiklikleri (isim değişikliği gibi) görmek de mümkün olacak.

Instagram bu değişikliklerin duyurusunu geçtiğimiz aralık ayında yapmıştı. Şirketin açıklamasında bu değişikliklerin genç kullanıcıların Instagram’da paylaştıkları bilgileri daha iyi anlayabilmesi için önemli olduğu belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER