Manşetler

Instagram tam ekran akış ve öneriler konusunda geri adım atıyor

instagram hesabı nasıl kapatılır

Instagram kısa süre önce yaptığı bazı büyük değişikliklerde kullanıcılarından gelen tepkiler nedeniyle geri adım atıyor. Geçtiğimiz ay fotoğraf ve videolar için tam ekran görünümünü test etmeye başlayan platformun tepe yöneticisi Adam Mosseri, önümüzdeki iki hafta boyunca yavaşlatılacağını açıkladı.

Platformer’a konuşan Adam Mosseri şu ifadeleri kullandı: “Yeni akış tasarımları konusunda kullanıcılarımız hayal kırıklığına uğramış gibi görünüyor ve kullanım verileri de çok iyi değil. Dolayısıyla geriye doğru büyük bir adım atmamızın, yeniden toparlanmamızın ve nasıl ilerlemek istediğimize karar vermemizin gerektiğini düşünüyorum.”

Instagram’daki değişiklikler sadece tam ekran akıştan vazgeçilmesiyle sınırlı değil. Uygulamada geçici bir süre için kullanıcılara daha az öneri gösterilecek. Mosseri, önerilerin azaltılmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Alanınızda daha önce takip etmediğiniz bir şeyi gördüğünüzde çıta çok yükseğe çıkıyor. Gösterilen şey muhteşem olmalı. Onu gördüğünüzde dört köşe olmalısınız. Ve bunun şimdi yeterince olduğunu zannetmiyorum.”

Mosseri bu hafta içinde yaptığı başka bir açıklamada tam ekran tasarımının “yeterince iyi” olmadığını belirtmiş ve bunun tüm kullanıcılara sunmadan önce zamana ihtiyaç duyduklarını dile getirmişti. Ancak Instagram’ın zaman içinde daha video odaklı bir hâl alacağını söyleyen Mosseri, kullanıcı paylaşımlarının da bu yöne evrileceğini iddia etmişti.

Mosseri aynı açıklamada önerilen gönderilerin fazlalığını savunmuş, bu öneriler sayesinde içerik yapımcılarının kendilerine bir kitle oluşturduklarını belirtmiş ve kullanıcıların bir ay boyunca önerileri kapatma seçeneğine sahip olduklarını hatırlatmıştı.

Tam ekran akış ve önerilen gönderilerin fazlalaşması Instagram’ın TikTok ile rekabet stratejisinde önemli bir yere sahip. Ancak bu strateji sosyal ağın kullanıcılarının hatırı sayılır bir kısmının tepkisini çekiyor. Aralarında Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda kullanıcı Instagram’ın yeni görünümüne tepki göstermişti. Adam Mosseri şimdilik geri adım atsa da, uzun vadede tepki çeken bu değişimi gerçekleştirmekte kararlı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER