Teknoloji

Instagram reklam yayını konusunda daha ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor

instagram-reklam-030615

2015’in ilk üç ayında 3.5 milyar doları kasasına koyan Facebook’un tabir-i caizse ”çuvalla” para kazandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Sosyal paylaşım sitesinin mali açıdan sergilediği yüksek performans, şirketin Instagram ve WhatsApp gibi iştiraklerinin de faaliyetlerini daha rahat biçimde yürütmesini sağlıyor. Ancak bu rahatlık, Facebook’un Instagram’dan gelir elde etmeyi beklemediği anlamına gelmiyor.

The Wall Street Journal’a konuşan Facebook yetkilileri, yakında Instagram üzerinden gerçekten para kazanacaklarını dile getirirken, bu hedefin reklamlar sayesinde gerçekleşeceğinin altını çizdiler. Instagram reklamlarını şirketler için daha cazip hâle getirmeyi amaçlayan Facebook, bunun için geliştirdiği araçları da bir blog yazısıyla ortaya çıkardı.

Instagram bundan böyle kullanıcıların ”doğrudan reaksiyon” göstermesini sağlayacak reklamlar yayınlayacak. Reklamlara yerleştirilecek özel butonlar sayesinde kullanıcılar hızlı biçimde bir ürünü satın alabilecek veya bir servise kaydolabilecek. Söz konusu aksiyonların gerçekleşmesi durumunda Instagram da payını alacak. Instagram geçtiğimiz aylarda ”karusel” formatında gösterilen reklamları test etmeye başlamış ve söz konusu formatta aksiyon butonlarına da yer vermişti.

Instagram’ın önümüzdeki dönemde şirketlere reklamlarını gösterecekleri kullanıcılarını bulmaları konusunda da yardımcı olması bekleniyor. Platformda şu an için reklam verenlere oldukça basit veriler sunuluyor. Ancak yeni dönemde Instagram’ın daha kapsamlı kullanıcı verilerini sağlamasıyla birlikte reklam verenlerin daha iyi hedefleme imkânlarına kavuşması bekleniyor.

Instagram’ın bu yeni yaklaşımlarına ek olarak, reklam gösterim sıklığın da artırması bekleniyor. Platformun aylık aktif kullanıcı sayısının 300 milyon olması ve uygulamada günlük olarak geçirilen ortalama zamanın 21 dakikanın üstünde olması, Instagram’ın reklam verenler adına önemli bir mecraya dönüşmesini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER