Manşetler

Instagram’dan müjde: Artık Reels videoları indirilebilecek

instagram reels

TikTok videolarının indirilebilmesi ve başka platformlarda paylaşılabilmesi, TikTok’a Instagram Reels karşısında ciddi bir avantaj sağlıyor. TikTok’un yeni kullanıcı kazanmasına da yardımcı olan bu durum, artık eskisi kadar etkili olmayabilir. Instagram kullanıcıları da artık Reels videolarını cihazlarına indirebilecek. Konuyla ilgili açıklama, Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri tarafından yapıldı.

Şu an için sadece ABD’deki Instagram kullanıcıları Reels videolarını cihazlarına indirebiliyor. Bunun herkese açık hesaplardaki videolar için geçerli olduğunu belirtmekte de fayda var. Ayrıca herkese açık hesap sahipleri de diledikleri takdirde Reels videolarının indirilmesini engelleyebilecek. Bu özelliği kullanmak için Reels videosunun altındaki “Paylaş” ikonuna dokunmak ve ardından “İndir” seçeneğinin tercih edilmesi gerekiyor.

Mosseri tarafından paylaşılan bir görsel, indirilen Reels videosunun üzerine Instagram logosunun ve hesap adının ekleneceğini gösteriyor. TikTok da indirilen videoları aynı şekilde kaydediyor. YouTube da masaüstünde oluşturulan Shorts videolarına logo yerleştirerek kısa video özelliğine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Instagram Reels videolarının diğer platformlarda görülmesini kolaylaştırıyor

Instagram Reels videolarının cihaza indirilebilmesi, bu videoların diğer platformlarda görülmesini de kolaylaştırıyor. Instagram başka platformlardan alınan videoların yüklenmesine de izin veriyor. Ancak Instagram algoritması bu videoların ön plana çıkarılmasına müsade etmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER