Eğlence

Instagram IGTV uygulamasını yeniledi, videoları keşfetmek kolaylaşacak

instagram igtv

Instagram IGTV uygulamasını güncelledi. Her ne kadar eskisi kadar ilgi çekmese de, Instagram bu servisin hâlâ daha fazla insan tarafından kullanılabileceğini ve yapımcıların da uzun videolarla bu platformda yer alacağını ümit ediyor.

Şirketten The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre, ana sayfa tasarımı tamamen değiştirildi. Bir yapımcı en tepede öne çıkarılırken, her bir kullanıcının takip ettiklerine ve uygulamanın kullanıcıya ilginç gelebileceğini düşündüğü içeriklere göre bir sıralama yapılıyor. Ayrıca uygulamaya yeni ve ilgili IGTV içeriklerini öne çıkaran Keşfet sekmesi eklendi. Bunun yanı sıra eller serbest şekilde kayıt modu da yenilikler arasında bulunuyor.

Keşfet sekmesi en büyük yenilik sayılabilir. Uygulama şu anda sadece popüler videoları ve Instagram’da takip edilen hesaplardan gelen videoları gösteriyordu. Yeni gelen keşfet sekmesi sayesinde kullanıcılar içeriklere daha hızlı şekilde erişebilir ve uygulamayı kullanma konusunda daha istekli olabilir.

Ayrıca şirket, Instagram uygulamasına da küçük, ancak etkili bir güncelleme getiriyor. Kullanıcılar IGTV içeriklerini Hikâyelere ekleyebilecekler. Sadece tek bir sahnenin gösterilmesi yerine 15 saniyelik içerik oynatılacak. Böylelikle insanların hikâyeden videoya geçmesi ve tamamını izlemesi umuluyor. Böylelikle yapımcılar daha fazla izlenme kazanabilecekti.

Tüm bu güncellemeler IGTV uygulamasını daha çekici hâle getirmeyi hedefliyor. En azından bu platform için video üretmek ve yeni içerikler bulmak açısından ümit verici olabilir. Ancak kaç kişi bağımsız IGTV uygulaması kullanıyor, kaçı IGTV videolarını Instagram üzerinden izliyor, bunu açık şekilde bilmiyoruz. Instagram kullanıcı sayılarını vermekten kaçınıyor. (Şu bir gösterge sayılabilir; Android ve iOS’taki Instagram uygulamasının hem App Store’da hem de Google Play’de 10 milyondan fazla yorumu var. IGTV uygulamasının App Store’da binden fazla yorumu ve Google Play’de yaklaşık 25 bin yorumu var.)

Getirilen güncellemeler Instagram’ın, insanların videoları bulmakta problem yaşadığı düşüncesine sahip olduğu şeklinde de yorumlanabilir. Bu düşünce de platformdaki düşük video izlenmelerinin bir sebebi olabilir. Daha önce de insanların IGTV videolarını doğrudan Instagram uygulaması üzerinden yüklemesi ve bu videoları profil sayfalarında veya akışlarda gösterebilmesi gibi imkanlar da getirilmişti.

Instagram, IGTV’nin videonun geleceği olduğunu düşündüğünü söylüyor. İnsanlara izleyebilecekleri içerikleri bulmakta yardımcı olmak ve yapımcılara da onlara sürekli video yayınlamaya teşvik edecek nedenler sunmak, bu düşüncenin başarılı olmasında yardımcı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER