Teknoloji

Instagram’da artık hikayeler de beğenilebilecek

instagram yeniden paylaşım

Meta’nın çatısı altındaki Instagram, hikayelerle etkileşim için yeni bir yöntem daha sunuyor. Artık Instagram kullanıcıları doğrudan hikaye beğenebilecek. Şimdiye kadar kullanıcıların hikayelerle etkileşime girmek için reaksiyon veya mesaj göndermek dışında bir seçeneği yoktu. Her iki seçenekte de etkileşimin gelen kutusunda gösterilmesi bir kalabalığa neden oluyordu.

Instagram’ın yeni özelliğinde kullanıcılar hikayelerde ekranın alt bölümünde “Mesaj gönder” kutusu ve mesajı paylaşmayı sağlayan uçak ikonu arasında bir kalp ikonu görecek. Bir hikaye beğenildiğinde bu hikayenin izleyiciler bölümünde gösterilecek. Kullanıcılar hikayelerini görüntüleyenlere bakarken beğenenleri de görebilecek. Beğeni sayısını hikaye sahibi dışında kimse göremeyecek.

Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Burada ana fikir insanların birbirlerine olan desteklerini daha fazla gösterebilmesi. Ancak aynı zamanda gelen kutusunu biraz temizlemek. Mesajlaşma bizim için öncelikli alanlardan birisi. Siz ve sevdiğiniz kişiler arasındaki mesajlara odaklanmak da bunun büyük kısmını oluşturuyor.”

Instagram hikaye beğenme tarzı küçük ancak yararlı özellikleri sıklıkla kullanıcılarına sunuyor. Örneğin, geçtiğimiz sonbaharda çoklu paylaşımlardan fotoğraf ve video silebilme imkanı kullanıcılara açılmıştı. Hikaye beğenme özelliğinin Instagram’ın kullanımını değiştirmeyecek olsa da, güzel bir ekleme olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER