Manşetler

Instagram hashtag takibi özelliğini kullanıma sundu

instagram hashtag takibiInstagram’ın kullanıcılara çeşitli hashtag’leri, yani konu etiketlerini takip etme imkanı sunacağı, bunu test etmekte olduğu söyleniyordu. Şirket testlerini tamamladı ve bu özelliği tüm kullanıcıların kullanımına sunmaya başladı.

Hashtag takibi Instagram’a yapılan yararlı bir eklenti olarak nitelendirilebilir. Bu sayede kullanıcılar ilgilerini çeken konularda sürekli paylaşım yapan kullanıcıları daha rahat bulabilecekler. Aynı zamanda kullanıcılar, ilgilerini çekmeyen paylaşımlarda da bulunan kullanıcıları veya kuruluşları takip etmek yerine, ilgilerini çeken konuları takibe olarak daha verimli bir deneyim yaşayabilecekler.

Bu özellikten yararlanmak için, ilginizi çeken bir hashtag’i aratmanız ya da gördüğünüz bir paylaşımdaki hashtag’e tıklatmanız yeterli. Daha sonra, tıpkı bağımsız hesaplarda olduğu gibi, bir “takip et” seçeneği göreceksiniz. Instagram, bir hashtag’de sadece en popüler paylaşımları göstereceğini vurguluyor. Böylelikle kaynak sayfanız bunaltıcı derecede yoğun bir paylaşım akışına maruz kalmayacak.

Instagram, gizlilik için de normal hesaplardakine benzer bazı kuralları takip edecek. Eğer hesabınız gizliyse, takip ettiğiniz hashtag’ler sadece sizi takip edenlere gösterilecek. Böylelikle tanımadığınız kişilerin ilgi alanlarınızı öğrenmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak. Tabii ki, bu durum hesabınızı gizli tutuyorsanız geçerli olacak.

İLGİLİ HABERLER