Manşetler

Instagram GIF çıkartmalarını yeniden kullanıma sundu

instagram gifHem Instagram hem de Snapchat, kullanıcılarına hikayelerine Giphy’nin portföyündeki GIF animasyonlarını çıkartma olarak ekleme imkanı sunuyordu. Ancak bu portföyde ırkçı bazı içeriklere rastlanması üzerine iki şirket de aynı anda bu desteği kesmişti. Sosyal platformların kullanıcılarını üzen bu durum, sonunda çözüme kavuşmuş gibi görünüyor. Instagram GIF çıkartmalarını yeniden kullanıma sunarken, bunu Giphy’den aldığı güvence çerçevesinde gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Giphy, ırkçı içeriklerin yeniden GIF animasyonlarının arasında görülmesini önlemek adına moderasyon süreçlerinde belirgin değişiklikler yaptığını açıkladı. Giphy’nin bu açıklaması Instagram’ın GIF çıkartmalarını yeniden kullanıma sunması için yeterli olsa da, Snapchat’ten henüz böyle bir hamle gelmiş değil. Ancak Snapchat’in de Instagram’ın izinden gitmesi ve Giphy’nin GIF animasyonlarını geri getirmesi muhtemel görünüyor.

Giphy’nin animasyonlarının Instagram ve Snapchat’ten çıkarılmasına neden olan ırkçı içerikler, fark edildikten sonra kısa süre içinde kaldırılmışlardı. Giphy gibi kullanıcılardan gelen içeriklerin depolandığı bir platform ile çalışmak, Instagram ve Snapchat gibi büyük platformlar için zaman zaman sıkıntı yaratabiliyor. Bu sıkıntıların önlenmesi için Giphy’nin güçlü bir moderasyon uygulaması gerekiyor.

Instagram GIF çıkartmalarıyla kullanıcılarına hikayelerini daha renkli ve canlı hâle getirme imkanını vermişti. GIF çıkartmaları, geri gelir gelmez yeniden pek çok hikayede kullanılmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER