Eğlence

Instagram canlı video yayını konusunda çalışmalar yaptığını doğruladı

instagram ana sayfa sırlaması

instagram canlı videoInstagram canlı video özelliği sunmak için çalışmalar yaptığını doğruladı. The Financial Times’a konuşan Instagram CEO’su Kevin Systrom, şirketinin canlı video yayını konusundaki planlarından bahsetti. Instagram’ın bu konudaki hazırlıkları, kısa bir süre önce Rus haber sitesi T Journal tarafından gün yüzüne çıkarılmıştı.

Canlı videonun kendileri için heyecan verici olduğunu söyleyen Systrom, canlı videoyla hali hazırda yapılanların geliştirilebileceğini belirtti. Instagram CEO’su “Eğer sevdiğim biriyle ilişkimi geliştirmeye çalışıyorsam, canlı video yayını bizi birbirimize yaklaştırmak için mükemmel bir yol olabilir.” sözlerini kullandı.

Systrom, canlı yayın özelliğinin nasıl kullanılacağı ve ne zaman hazır olacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak T Journal’ın haberinde yer alan ekran görüntüleri, takip edilen kişilerin canlı yayınlarının Hikayeler bölümünde kırmızıyla işaretlenmiş biçimde gösterileceğinin işaretini veriyor.

Instagram canlı video ile görsel medya savaşında daha güçlü hâle gelebilir

Instagram, geçtiğimiz ağustos ayında Snapchat’ten esinlenerek hazırladığı hikaye özelliğini kullanıma sunmuştu. Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu böylelikle Snapchat, Facebook, YouTube gibi uygulamaların arasındaki görsel medya savaşında iddialı olduğunu göstermişti. Ancak canlı videonun bu savaştaki yeri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Özellikle Facebook, bu konsepte ciddi ölçüde yatırım yapıyor. Facebook’un 2012’den bu yana Instagram’ın sahibi olduğu göz önüne alınınca Instagram’ın canlı video hamlesine şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER