Manşetler

Instagram fotoğraflar üzerinden alışveriş yapma imkanı sunmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram alisverisÇeşitli markalar, e-ticaret siteleri veya bireysel kullanıcılar, Instagram’da fotoğrafını paylaştıkları satın alınabilir ürünler için “link profilde” yöntemini kullanarak platform üzerinden para kazanmaya çalışıyor. Bunun için ilgili ürünün satıldığı web adresinin bağlantısı profildeki web sitesi kısmına yerleştiriliyor. Bu eğilimi yoğunluğunu farketmişe benzeyen şirket, kullanıcıların uygulama içinde alışveriş yapmasını kolaylaştıracak bir yöntem geliştirdi. Ancak söz konusu yöntem, en azından ilk etapta, sadece belli markalar tarafında kullanılabilecek.

Önümüzdeki haftadan itibaren Instagram’ın iOS uygulamasını kullananların karşısına alışveriş yapılabilir fotoğraflar çıkacak. Fotoğrafın sol alt köşesine yerleştirilen beyaz ikona dokunulduğunda satın alınabilir şeyler işaretlenecek. Söz konusu ürünlerde beliren etiketlere dokunulduğunda kullanıcılar bir tanım sayfasına yönlendirilecek. Ürünü satın almak içinse kullanıcıyı satıcının web sitesine götürecek başka bir bağlantıya tıklamak gerekiyor.

Instagram hali hazırda markalara reklam formatı içinde ürünlerini tanıtma imkanı veriyor. Ancak yeni alışveriş özelliği, standart paylaşımlara entegre edilebiliyor. Instagram yeni özelliği için ilk etapta J.Crew, Kate Spade ve Warby gibi 20 şirketle işbirliğine gidiyor. Sosyal paylaşım sitesi, uzun vadede bu özelliği küresel ölçeğe yaymayı planlıyor. Instagram’da ürün reklamı yapan ünlülerin bu özellikten faydalanıp faydalanamayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak ünlülerin de işin içinde dahil edilmesinin Instagram açısından büyük bir gelir potansiyeli barındırdığını belirtmek gerekiyor.

Instagram alışveriş yapılabilir fotoğrafları önce ABD’de test edecek

Instagram alışveriş yapılabilir fotoğraflarını önce ABD’de test edecek. Özellik geliştirilmesinin ardından daha geniş ölçekte kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER