İpucuManşetler

Instagram albümleri: Tek bir paylaşımda birden fazla fotoğraf veya video nasıl paylaşılır?

instagram albüm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram albümInstagram, 22 Şubat tarihli güncellemesiyle birlikte kullanıcılara bir paylaşım içinde birden fazla fotoğraf veya video paylaşma imkanı sunmaya başladı. En fazla 10 fotoğraf veya videoyu albüm benzeri bir paylaşımda bir araya getirebilirsiniz. Takipçileriniz de parmaklarını fotoğraflar veya videolar üzerinde sürükleyerek gezinebilirler. Bu, özellikle bir parti veya benzeri etkinlikte çekilen birtakım fotoğrafların tek seferde paylaşılmasını kolaylaştıracaktır. Instagram albüm oluşturma özelliğiyle ilgili bilmek istediklerinizi, albümlerin nasıl oluşturulacağını bu yazıda anlatıyoruz.

Instagram albüm: Kaynak içinde gezinirken birden fazla fotoğraf veya videonun paylaşıldığı nasıl anlaşılır?

Kaynağınızda gezinirken, herhangi bir paylaşımın altında göreceğiniz bir dizi mavi renkli nokta sayesinde, o paylaşımın bir albüm paylaşımı olduğunu anlayacaksınız. Parmağınızı paylaşım üstünde sürükleyerek paylaşılan diğer fotoğrafları veya videoları görüntüleyebilirsiniz.

Profil sayfasında ise, albüm şeklindeki paylaşımların ilk fotoğrafı küçük resim hâlinde görünür, bunun sağ üst köşesinde de bir yığın sembolü yer alır. Bu paylaşıma tıklattıktan sonra parmakla sürükleyerek paylaşımlar içinde gezinebilirsiniz.

instagram albüm

Instagram albüm: Birden fazla fotoğraf veya video nasıl paylaşılır?

Tek bir paylaşım içinde en fazla 10 adet fotoğraf veya video paylaşabilirsiniz. Bunun için ekranın alt kısmındaki çubuğun en ortasında yer alan + düğmesine dokunun. Daha sonra açılan ekranda, alttaki Kütüphane sekmesine tıklatın. Büyük görünen fotoğrafın sağ alt köşesinde, en sağda göreceğiniz yığın sembolüne tıklatın, daha sonra da telefonun fotoğraf kütüphanesinden paylaşmak istediğiniz fotoğrafları veya videoları seçin.

instagram albümFotoğraf veya video seçimini tamamladıktan sonra, her bir içerik üzerinde kırpma, boyutlandırma gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. İleri butonuna tıklattıktan sonra ise filtre ekleme veya ince ayarlama gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca paylaşmak için seçtiğiniz içeriklerin görüntülenme sırasını da değiştirebilirsiniz. Instagram albümü içindeki fotoğraf veya videoların görüntülenme sırasını değiştirmek için, paylaşımı düzenlerken istediğiniz fotoğrafı ya da video bastırarak seçin ve başka bir noktaya kaydırın. Eğer fotoğraf veya videoyu paylaşımınızdan silmek isterseniz, silmek istediğiniz uzun bastırarak seçin ve daha sonra ekranın üst kısmına doğru sürükleyin. Bu işlemin paylaşım yayınlanmadan önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. Her zaman olduğu gibi konum bilgisi ekleyebilir, alt metin iliştirebilir veya kişileri etiketleyebilirsiniz.

Her adım tamamlandıktan sonra, Paylaş butonuna tıklatarak Instagram albümünüzü yayınlayabilirsiniz. Birden fazla video içeren paylaşımların yüklenmesi biraz daha uzun sürecektir. Instagram bu tür paylaşımların hızlı ve sağlam bir internet bağlantısı üzerinden yapılmasını tavsiye ediyor.

Instagram albüm: Birden fazla fotoğraf veya video paylaşımının altına yorum bırakılabilir mi?

Birden fazla fotoğraf veya videonun bulunduğu paylaşımlara da, tekil fotoğraf veya videolu paylaşımlarda olduğu gibi yorum bırakmak mümkün. Ne var ki, tek tek fotoğraf veya videolara değil, albümün tümüne yorum yapma imkanı bulunuyor.

Instagram albüm: Bu yeni özellik ne zaman kullanılabilir?

Instagram iOS veya Android uygulamasının 10.9 güncellemesiyle birlikte bu özellik sunulmaya başlandı. Ancak bu özellik tek seferde tüm kullanıcılara birden sunulmuyor, kademeli olarak dağıtılmıyor. Eğer yeni fotoğraf veya video paylaşım ekranında albüm paylaşımı ikonunu görmüyorsanız, biraz daha beklemenizi ve daha sonra tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

İLGİLİ HABERLER