Teknoloji

Instagram 300 milyon aylık kullanıcısıyla Twitter’dan daha büyük

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram-android-uygulama-120314-1

Artık Instagram’ın Twitter’dan daha fazla kullanıcısı var. CEO Kevin Systrom tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, fotoğraf ve video paylaşım platformu 300 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ulaştı. Böylelikle Twitter’ın 284 milyonluk aktif kullanıcı sayısının üstüne çıkılmış oldu. Ne var ki, Instagram ana şirketi Facebook’un 1.3 milyarlık kullanıcı sayısının yanına henüz yaklaşamıyor. Buna ek olarak Systrom kullanıcıların her gün 70 milyondan fazla fotoğraf ve videoyu servise yüklediklerini de kaydetti.

Instagram’ın Twitter’dan daha fazla aktif kullanıcıya sahip olmasının yanı sıra daha hızlı bir büyüme eğilimi içinde olduğu dikkat çekiyor. Instagram geçtiğimiz yılın sonbaharında 150 milyon aylık aktif kullanıcı sayısını yeni geride bırakmıştı, bu rakamın iki katına çıkması yaklaşık bir yıl aldı. Twitter ise 200 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına Aralık 2012’de ulaşmıştı, ancak daha sonra büyümesi yavaşlamış, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi, her ikisi de 500 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşan servisler tarafından geçilmişti.

Rakamların yanı sıra Systrom Instagram’ın sahte ve gereksiz hesaplara olan yaklaşımına da dikkat çekti. Bildiğiniz gibi Instagram kullanıcıları son zamanlarda bu sorundan bir hayli muzdarip. Instagram’ın gerçek kişilerin gerçek anlarını paylaştığı bir alan olduğunu söyleyen Systrom, Instagram’ın da çok yakında ünlüler, sporcular ve markalar için onaylanmış hesap etiketleri sunmaya başlayacağını belirtti. Bu, geçtiğimiz ay Keşfet sekmesine eklenen Kişiler arama sekmesinin arkasından kişi odaklı atılmış yeni ve önemli bir adım olacak.

İLGİLİ HABERLER