Teknoloji

IMDb Freedive ile reklamlar eşliğinde ücretsiz olarak film gösterecek

imdb freedive

IMDb bir dizi, film veya oyuncu hakkında bilgi almak isteyenlerin başvurduğu ilk kaynak olma özelliğini taşıyor. Şirket, bu ününü kullanarak çevrimiçi video servisi pazarına adım atıyor. IMDb Freedive adını verdiği platformunda reklamlar eşliğinde ücretsiz olarak film ve dizi gösterimi yapacak.

Freedive’daki film ve dizileri izlemek için IMDb’nin kayıtlı bir kullanıcısı olmak gerekiyor. Buna ek olarak, Amazon kullanıcıları ve Amazon Fire TV sahipleri de servise erişebiliyor. Fire TV sahipleri, platforma “Uygulamaların & Kanalların” bölümündeki yeni bir ikon üzerinden erişebiliyor. Buna ek olarak, Alexa destekli cihazlar üzerinden “Alexa, Freedive’a git” şeklinde bir komut vermek de servise erişimi sağlıyor.

IMDb’den yapılan açıklamada, Freedive’a düzenli olarak yeni içeriklerin ekleneceğine dikkat çekildi. IMDb, bir filmin Freedive’da olup olmadığını da filmin sayfasında gösterecek.

IMDb’nin sahibi olan Amazon’un ücretsiz çevrimiçi film platformu oluşturmaya yönelik planları ilk olarak geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Şirketin bu servisle yıllık hacmi 70 milyar doları bulan televizyon reklamları pazarından pay kapmaya çalışacağı belirtilmişti.

IMDb Freedive içinde filmleri “80’lerin hit’leri”, “Bilimkurgu”, “Tüm Aile için Filmler” gibi kategoriler içinde gruplandırıyor. Freedive’da hâlihazırda sunulan içerikler arasında Akıl Defteri, Foxcatcher Takımı, Büyük Balık ve Tersyüz gibi filmler ve Fringe ile Heroes gibi diziler yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER