Eğlence

Ikea Roblox’taki sanal mağazası için çalışan arıyor

ikea roblox

Sanal gerçekliği içeren kurumsal tanıtım gösterileri genelde pek iyi sonuçlar vermiyor. Ikea ise yeni Roblox mağazasıyla bu gösterileri farklı bir boyuta taşıyor. Şirket geçen hafta, Roblox’taki sanal bir Ikea mağazası olan The Co-Worker Game’de çalışmak üzere 10 kişiye saat başına 13,15 pound ya da 14,80 avro ödeyecek. Sadece İngiltere ve İrlanda’dan bu sanal işler için 16 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek. 18 yaş ve üzerindeki adayların başvurularının kabul edileceğini belirtmekte fayda var.

Sanal çalışanlar köfte servisi yapmak veya insanların sahte mobilya veya diğer Ikea ürünlerini bulmalarına yardımcı olmak gibi görevleri yerine getirecek. Ayrıca tıpkı gerçek dünyada olduğu farklı departmanlara terfi edebilecek.

Başvuruların alındığı web sitesi bunun “sınırlı bir sözleşme” olduğunu söylüyor. Uygulama size “Piksellere dönüşmek hakkında ne düşünüyorsunuz?” veya “Eğer pikselli bir IKEA mobilyası olsaydınız hangisi olurdunuz ve neden?” gibi sorular soruyor.

ikea roblox

Ikea, bu işin güncel bir CV gerektirdiğini söylüyor ancak önceden bir CV istemiyor. Başvuruyu tamamlamak için İngiltere veya İrlanda’da kayıtlı bir cep telefonuna sahip olmak gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece bu ülkelerdeki 18 yaş ve üzeri kişiler iş için başvuru yapabiliyor. Bu sanal işin doğal olarak “uzaktan çalışmaya” uygun olduğunu da bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Ikea Roblox mağazası için iş görüşmelerine 14 Haziran’da başlayacak

Şirket, işi alamayan kişilerin aynı zamanda Ikea Roblox mağazasında “çalışabileceğini, keşfedebileceğini ve deneyimleyebileceğini” söylüyor. Ayrıca, Roblox’un kullanıcı tarafından oluşturulan öğeler veya oyun içinde bulunan diğer içerikler için kullandığı terim olan Ikea’ya özel UGC’leri kazanabileceğinizi söylüyor.

Bu sanal mağaza için iş görüşmeleri 14-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. The Co-Worker Game ise 24 Haziran itibarıyla faaliyete geçecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER