Teknoloji

Ikea ve Asus ROG oyuncular için özel mobilyalar hazırlayacak

ikea asus rog

Ikea, akıllı ev birimi ve artırılmış gerçeklik tabanlı mobilya uygulamasıyla teknolojiyle temas etmişti. Şirket şimdi bu teması yepyeni bir alana taşıyor. Ikea, Asus ROG işbirliğiyle oyuncular için uygun fiyatlı oyun mobilyaları hazırlayacak. İlk etapta 30 civarında ürünün kullanıcılarla buluşması planlanıyor.

Oyun mobilyaları serisi, Ikea’nın Çin’in Şanghay şehrinde bulunan Ürün Geliştirme Merkezi’nde hazırlanacak. Ikea’dan yapılan açıklamada şirketin tasarımcılarının ROG tasarımcıları, profesyonel oyuncular ve oyun severler ile atölyeler düzenlediği ve oyuncuların ihtiyaçlarını belirlediği ifade edildi.

Ikea’dan yapılan açıklamada, şirketin mobilya tasarımındaki uzmanlığını ROG’un oyun deneyimi oluşturmaktaki uzmanlığıyla birleştirdiği belirtildi. Sunulacak ürünlerin uygun fiyatlı olacağının altını çizen İsveçli şirket, üretilecek ürün türleri konusunda ise bilgi vermedi. Yine de, akıllara gelen ilk seçenekler oyun masaları ve sandalyeleri oluyor.

Ikea ve Asus ROG öncesinde bu tarzda başka işbirlikleri de yapılmıştı. Logitech bir süre önce Hermann Miller ile birlikte bir oyun sandalyesi hazırlamıştı. Ancak Ikea, hazırladığı ürünlerin diğer oyun mobilyalarına kıyasla evin genel dekorasyonuyla daha uyumlu olacağına dikkat çekiyor. Bu işbirliğinin ilk ürünleri 2021’in şubat ayında Çin’de satışa sunulacak. Diğer ülkelerde ise 2021’in ekim ayından itibaren bu ürünleri bulmak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER