Teknoloji

iFixit Samsung Gear Live ve LG G Watch’u parçalarına ayırdı

ifixit-lg-g-watch-090714

İlk Android Wear cihazları LG G Watch ve Samsung Gear Live’ın yurt dışında piyasaya çıkmasının ardından iFixit tayfası da bu iki akıllı saati parçalarına ayırma işlemlerini hiç vakit kaybetmeden gerçekleştirdi.

Samsung’un saati Gear Live 10 üzerinden 8 puan aldı ve kolay tamir edilebilen bir ürün olduğunu gösterdi. Suya dayanıklı gövdesi kolaylıkla ayrıştırılabilen bu cihaz yine de birtakım özel araçlara ihtiyaç duyuyor. Pile ulaşmak da kolaylıkla mümkün oluyor. Tüm bunlar iFixit’in Gear Live’ı saat gibi bir cihaz olarak nitelendirmesini sağlıyor. Ne var ki, bu küçük cihazın büyük bir problemi var; ekran yapısı gövdeye lehimlenmiş, bu da çatlamış veya kırılmış ekranın değiştirilmesini aşırı derecede zorlaştırıyor.

ifixit-samsung-gear-live-090714
Samsung Gear Live

LG G Watch ise 10 üzerinden 9 puan olarak daha da kolay tamir edilebilir bir ürün olduğunu ortaya koyuyor. Vidalar gövde üstünde ilk bakışta dikkat çekiyor. Pil yerinden kolaylıkla çıkarılabilirken, birkaç hassas kablo dışında temiz bir tasarıma sahip olan iç bölüm kolay tamir imkanı sunuyor. Ekran birimi G Watch’un ön yüzüne yapıştırılmış. Bu, Gear Live’ın lehimlenmiş çözümüne göre ayrılması daha kolay bir yapı olarak nitelendiriliyor olsa da, hâlâ sökmek için biraz çaba gerekiyor.

Görülüyor ki, ekran zarar görmediği sürece Android Wear cihazları sorunsuz deneyim yaşatıyor. Bu arada şarj birimi de iFixit tayfasının dikkatini çeken bir başka unsur. G Watch’un beşiği kolay kullanımıyla iFixit ekibini etkilemeyi başarıyor.

Motorola’nın Android Wear saati Moto 360 henüz piyasaya çıkmadığı için önün sökülebilirliğiyle ilgili bir çalışma henüz yapılmadı. Ancak eminiz ki, iFixit ekibi Moto 360 piyasaya çıktığında vakit kaybetmeden sökme işlemine başlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER