Manşetler

IFA 2015: Asus hangi yeni ürünleri sergiliyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-logo-mwc-2015

Dünyanın ilk 4GB RAM’ine sahip telefonu ZenFone 2’nin ardından bu kez dünyanın ilk su soğutuculu dizüstü bilgisayarını ve dünyanın en ince 3X optik zumlu akıllı telefonunu tanıtan ASUS, Avrupa’nın en büyük tüketici elektronik fuarında bunları sergiliyor.

ASUS Başkanı Jonney Shih, Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan Avrupa’nın en büyük tüketici elektronik fuarı IFA’da şirketin mobil, giyilebilir ve ev bilgisayarı teknolojilerindeki en son ürünlerini ve oyunculara hitap eden Republic of Gamers (ROG) serisindeki yeniliklerini açıkladı.

Shih açıklamasında ASUS’un akıllı telefonları ZenFone ürün ailesinin son üyesi ZenFone Zoom modeli ve yeni akıllı saati ZenWatch 2’yi tanıtırken ASUS’un tablet ürün ailesi ZenPad ve tüm donanımları monitörde barındıran hepsi bir arada masaüstü bilgisayar ürün ailesi Zen AiO hakkında da bilgiler verdi.

Etkinlikte, G752 dizüstü oyun bilgisayarı ve ROG G20 Special Edition ürünleri de tanıtıldı. Shih’nin konuşmasının bitimine yakın bir sürpriz yapan ASUS, dünyanın ilk su soğutmalı dizüstü oyun bilgisayarının ön gösterimini de yaptı.

“En yenilikçi kullanıcı deneyimlerini sunuyoruz”

asus-zen-aio-s-040915

Shih konuşmasında, “Şıklık ve güç arasında bir denge kurarak mükemmel Zen deneyimini müşterilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz. Zen felsefesinden ilham almış ürünlerimiz en yenilikçi kullanıcı deneyimi sunmakla kalmaz aynı zamanda herkesin hoşlanabileceği bir zevk de sunar.”

Shih’nin ardından sahneye çıkan Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve PC Client Group Müdürü Kirk Skaugen ise konuşmasında yeni mobil cihazlar ve bilgisayarda ASUS ve Intel® arasındaki başarılı iş birliğine değindi. Skaugen şunları söyledi: “ASUS ve Intel yaklaşık 30 yıldır kullanıcılara en yeni teknolojileri kullanarak mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için birlikte yakın bir şekilde çalışıyor. ASUS ile hepsi bir arada bilgisayarlar, yeni 6. nesil Intel Core işlemcilerin kullanıldığı dizüstü oyun bilgisayarları, yine Intel Atom işlemci ile çalışan akıllı telefonlar ve tabletler gibi mükemmel yeni ürünlerinin üretiminde birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Intel teknolojileri ASUS’un şık cihazlarına büyük bir performans, sürükleyici bir deneyim, uzun pil ömrü ve ince form faktörleri katar.”

Dünyanın en ince 3X optik zumlu akıllı telefonu

asus-zenfone-zoom-040915

ASUS etkinlikte dünyanın en ince 3x optik zumlu 13MP kamera özellikli akıllı telefonu ZenFone Zoom modelini de tanıttı. ZenFone Zoom’un hassas mühendislik ile geliştirilmiş arka kamerası 10 elementli lens yapısına sahip olup 12x zum ile daha fazla detay yakalamaya imkan veriyor. Ayrıca sarsıntısız fotoğraf çekme imkânı sunan Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) özelliği ve optimize edilmiş fotoğraflar çekme imkânı sunan profesyonel düzeydeki Panasonic SmartSFI® sensörüne sahip ZenFone Zoom akıllı telefonu, devrimsel nitelikteki ışık hızında otomatik odak özelliği ile keskin hatlara sahip fotoğraf çekimlerini de mümkün hale getiriyor.

Yüksek performanslı 4 çekirdekli 2.5GHz Intel Atom? Z3590 işlemci ve 4GB RAM ile çalışan bu akıllı telefon ultra hızda performans da sunuyor. Akıllı telefonlarda fotoğraf çekimi kavramını yeniden şekillendiren ZenFone Zoom, DSLR çekim tarzını 5 mm’lik metal bir kasaya sığdırarak cebe sokuyor. Profesyonel kullanıcılar da ZenFone Zoom’un manuel modu ile büyük bir esneklik kazanıyor. Bu kullanıcılar, ISO ayarlarından profesyonel seviyede manuel kontrol sağlarken deklanşör hızı gibi daha bir çok özelliği diledikleri gibi ayarlayabiliyor.

ASUS’un IFA 2015’te sergilediği diğer ürünler

asus-zenpad-s-8-0-040915

Son teknolojiler ile geliştirilmiş yeni ürünler sahnedeki yerini aldı
ASUS etkinlikte Zenfone Zoom dışında birçok ürün ailesi içerisinde son teknolojiler ile geliştirilmiş yeni ürünlerini de tanıttı:

ZenWatch 2: ASUS’un akıllı saat ailesi ZenWatch’ın muhteşem evriminin bir sonucu olan ZenWatch 2, iki güne kadar süren pil ömrü ve 2 boyut, 3 kasa rengi ve 18 kordon seçenekleri ile öne çıkıyor.

asus-zenwatch-2-040915

ZenPad S 8.0, ZenPad 8.0 ve ZenPad 10: ASUS’un şık ve güçlü Android tabletleri dahili DTS-HD Premium Sound ses sistemi gibi birinci sınıf teknolojik yenilikleri bünyesinde topluyor. ZenPad 8.0 için değiştirilebilir kapaklar içerisinde 6 hoparlörlü 5.1 kanal surround ses sisteminin dahil olduğu ses sistemi dahi bulunuyor.

Zen AiO S: Sanatı son teknoloji ile harmanlayan, kasa – monitör ayrımı olmadan tüm parçaları monitörde toplayan, ASUS’un hepsi-bir-arada bilgisayar ailesi; göz alıcı şıklığı ve yüksek performansı ile ev ve iş yerleri için tam bir başyapıt olarak kullanıcıların dikkatlerini üzerinde topluyor.

İLGİLİ HABERLER