Teknoloji

IBM’i işkillendiren iPod’a kazandıracak yeni özellik

Teknoblog.comApple-IBM-Papermaster davasındaki en son kanıtlara göre, IBM, Apple’ın ortaya çıkaracağı yeni bir teknolojinin içerisinde daha önce kendisi için çalışan Mark Papermaster’ın da parmağının olduğu şüphesiyle itiraz etme gereği duymuş.

Times Online’da yer alan habere göre, bu teknoloji sayesinde iPod gibi taşınabilir cihazlar daha fazla müzik depolayabilecek, buna paralel olarak mevcut pil ömrü de uzatılacak. Bu teknoloji “racetrack memory – yarış pisti hafızası” olarak adlandırılıyor. Racetrack memory elektronun dönüşünü kullanarak veri izlemesi yapıyor ve bu işlem çalışma hızını arttırırken tek bir şarj ile haftalarca çalışma olanağı sunuyor. Bu teknoloji sayesinde halihazırda 40000 şarkı yüklenebilen 160 GB iPod classic’e 500000 şarkı depolamak mümkün hale gelecek.

Bu teknoloji flash hafıza teknolojisine göre daha uzun ömürlü, aynı disk üzerine binlerce kez veri yazmak elverişli hale geliyor.

Aslında IBM’in bu kadar itiraz etmesi biraz garip gibi. Gelen bilgilere göre Papermaster aslında Apple’ın ilk seçimi değilmiş. Papermaster yürürlüğe konan B planı neticesinde Apple’a gelmiş. Ayrıca IBM’den ayrılmayı açıkladığında ilk başta kendisine kalması için beklenildiği kadar fazla baskı yapılmamış. Mahkeme Papermaster’ın Apple’daki işinden ayrılması gerektiğine karar vermişti. Papermaster böyle bir karar neticesinde sektör içerisinde sağlıklı bir çalışma ortamı bulamayacağını, yeniden IBM’e dönse bile kendisini tam olarak işine veremeyeceğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER