Teknoloji

“Humane Ai Pin” yakında karşımıza çıkacak

humane ai pin

“Gelecekte teknoloji” denince akla ilk olarak yapay zekâ gelmeye başladı ve teknoloji kuruluşu Humane de bu sürecin önemli parçalarından biri olmayı hedefliyor. Eski Apple çalışanları tarafından kurulan ve yapay zekâ merkezli bir gelecek hedefleyen Humane, ilk cihazını “Humane Ai Pin” olarak adlandırdığını duyurdu. Bu, Qualcomm ile iş birliği içinde “gelişmiş bir Snapdragon platformu” tarafından güçlendirilecek ve bu yıl içinde kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Ancak Humane Ai Pin hakkında bilinenler şimdilik oldukça sınırlı. Cihazın nasıl çalıştığı, tam olarak ne işe yarayacağı ve hatta nasıl bir görünümü olacağı hakkında henüz net bilgiler bulunmuyor. Humane, bu konular üzerinde gizemini korumayı sürdürüyor.

Humane Ai Pin aslında çoktan gösterildi

Geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşen TED konferansında Humane’in kurucu ortağı Imran Chaudhri, bu cihazı, yani muhtemelen Ai Pin’i sahnede tanıttı. Cihazı bir sesli asistan olarak kullandı, telefon aramaları yaptı, otomatik olarak günlük özetini aldı, bir çikolata barının besin bilgilerini almak için bir fotoğraf çekti ve eline küçük bir yeşil ekran yansıttı. Ancak bu demonstrasyon, cihazın nasıl çalıştığına dair daha fazla soru işareti oluşturdu.

İsminin “Pin” olması, cihazın nasıl taşınacağına dair ipuçları veriyor. Chaudhri’nin TED’deki sunumunda, cihazı göğüs cebinden çıkararak göstermişti. Daha çok bir kart destesine benziyordu, ancak bu bir prototip olabilir. “Pin” ifadesi, bu cihazın belki de bir şekilde kişiye takılabileceğini işaret ediyor. Humane de basın açıklamasında bu cihazı “giysiye monte edilebilir aygıt” olarak tanımladı, bu da benzer bir kullanımı ima ediyor.

Humane Ai Pin hakkında pek çok soru hala yanıtsız. İsim dışında, Humane’in cuma günü yaptığı basın açıklamasında en belirgin olan şey, “AI” ifadesinin 22 kez kullanılması ve Pin’in “bağlamsal ve ortam bilgisayar etkileşimlerini sağlayan bir dizi sensör kullanması.” İlerleyen aylarda Humane’nin bilgi paylaşımı devam edecek ve cihazın nasıl çalıştığını, nasıl kullanılacağını, bulut bağlantısının nasıl sağlandığını, bir projektörün telefon ekranından neden daha iyi olduğunu ve tüm bunların maliyetinin ne olacağını öğrenmeye başlayacağız.

Bununla birlikte, Humane Ai Pin’in yepyeni bir teknoloji kavramına cüretkar bir atılım yapması bakımından heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz. Ekranların giderek daha da yaygınlaştığı bir dünyada, Humane tam tersi bir yöne gidiyor. Bu, izlemesi oldukça ilginç olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER