Teknoloji

Huawei yeni cihazlarını tanıtacağı MWC etkinliğinin tarihini verdi

huawei-mwc-2015-davetiye-240115Popülaritesi giderek artan Çinli teknoloji şirketi Huawei MWC etkinliğinin tarihini verdi. 1 Mart tarihinde yerel saatle öğleden sonra 13:30’da (TSİ 14:30’da) düzenlenecek olan toplantıda Huawei, hayallerinizi serbest bırakmanız için size izin verecek yeni sürprizlerin duyurusunu gerçekleştirecek.

Huawei’nin yeni tanıtacağı cihazlarda Ascend markasının kullanılmadığını göreceğiz. Aslında bunun ipuçları yıl sonundaki Huawei G7 ve Mate7 etkinliklerinde de verilmişti. Bu cihazlar IFA 2014’te Huawei Ascend G7 ve Ascend Mate7 adıyla duyurulmuştu. Ancak Huawei’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği etkinlikte bu cihazlar Huawei G7 ve Mate7 şeklinde, Ascend markasından yoksun şekilde anılmıştı.

huawei-p8-dedikodu-sizinti-240115

Huawei’nin bu etkinlikte Huawei P8 olarak adlandırılan bir akıllı telefonu tanıtması muhtemel dahilinde yer alıyor. Buna rağmen bazı kaynaklar P8’in tanıtımının MWC sonrası döneme kayabileceğini işaret ediyor. Dedikodulara göre Huawei P8’de 5.2 inç, 2.5D kavisli cam kaplı Full HD ekran ve 16 nm tabanlı ve sekiz çekirdekli HiSilicon Kirin 930 yongaset bulunacak.

Bu arada MWC etkinliğinde Mate7’nin takipçisi olacak Mate8 ile ilgili bazı detaylar da duymayı bekliyoruz. Bu büyük ekranlı cihazla ilgili çeşitli fotoğraflar ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Mate8 ile birlikte büyük ekranlı telefon ailesi iddialı bir üye kazanmış olacak.

Huawei’nin 1 Martta tanıtacağı cihazlarla ilgili detayları zamanı geldiğinde Teknoblog’da bulacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER