Teknoloji

Huawei yazılım ekibinin yönetimini eski iPhone tasarımcısına teslim etti

huawei-p8-inceleme-00022

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, genellikle Apple’ın tasarım dilini kopyalanmakla suçlanıyor. Bu suçlamalardan pek de etkilenmemişe benzeyen şirket, gözünü iPhone’u hazırlayan ekibe dikmiş durumda. Huawei, kullanıcı arayüzü tasarım ekibinin yönetimini Apple’ın eski kreatif direktörü Abigail Sarah Brody’ye teslim etti. Brody, yaklaşık 10 yıllık bir sürenin ardından 2011’de Apple ile yollarını ayırmıştı.

İlk iPhone’da kullanılan iOS 1’i tasarlayan ekibin üyelerinden olan Brody, 2013’te Fast Company’ye verdiği röportajda “2005’te bir gün benden dördüncü kata ve yönetim katına taşınmamı istediler. Bir telefon üstünde çalıştığımı bilmiyordum. Sadece çoklu dokunmaya uygun bir arayüz tasarlamam söylendi.” sözleriyle iOS’in doğuş hikayesini kendi açısından anlatmıştı.

Abigail Sarah Brody, Jony Ive gibi ikonik bir isim olmasa da; Huawei’nin akıllı telefon liginde kendisini üst segmentteki oyuncular arasında konumlandırma konusunda ısrarını göstermesi bakımından transferi önem taşıyor.

IDC tarafından gerçekleştirilen pazar analizine göre, Huawei şu anda yüzde 7,5’luk pazar payı ile dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda. Pazarın liderliğini yüzde 23.8’lik payıyla Samsung üstlenirken, Güney Koreli şirketin takipçisi Apple yüzde 13.5’lik pazar payına sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER