Teknoloji

Huawei P50 serisi kutusundan HarmonyOS ile çıkacak

huawei p50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yapılan, ancak daha sonrasında silinen bir paylaşım, Huawei P50 serisiyle ilgili önemli bir bilgi veriyor. Söz konusu paylaşıma göre, P50 serisi için HarmonyOS 2.0 Beta 2 testi sona erdi ve Beta 3 aşaması başladı. P50 serisinin üyeleri, kutusundan HarmonyOS ile çıkacak ilk cihazlar olacak.

Huawei’nin kendi bünyesinde geliştirdiği HarmonyOS platformunun kullanıldığı ilk cihazlar ise P50 serisinin üyeleri olmayacak. Şirketin mevcut cihazlarında da HarmonyOS’in beta sürümlerini deneyimlemek mümkün. P50 serisinde ise Android deneyimi tamamen kenara atılacak.

Mevcut cihazlar için HarmonyOS’e geçiş sürecinin nisan ayında başlaması bekleniyor. Bu yolculukta öncülüğü ise Huawei’nin amiral gemisi cihazlarının yapacağı söyleniyor. Huawei yöneticileri, 2021 sona ermeden 300 ila 400 milyon cihazın HarmonyOS ile çalışmasını öngörüyor. Bu noktada HarmonyOS’in akıllı TV’lerde, akıllı saatlerde ve Nesnelerin İnterneti cihazlarında kullanıldığını da belirtmek gerekiyor.

Huawei P50 serisiyle HarmonyOS geçişini hızlandırmadan önce gerekli altyapı çalışmalarını da sürdürüyor. Petal Search platformunu tam teşekküllü bir arama motoruna dönüştürmek için hazırlanan Huawei; Petal Asistan, klavye ve Petal Vision üzerinde çalışmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER