İpucuManşetler

Huawei P30 Pro’nun yan tuşları ile neler yapabilirsiniz? – Video

huawei p30 pro yan tuşlar

Huawei P30 Pro, arkasında barındırdığı dört adet kamera ile kullanıcılara fotoğrafçılık alanında çok yüksek deneyimler vadediyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz detaylı Huawei P30 Pro incelemesinde bu telefonun yüksek yakınlaştırma yeteneğini ve diğer unsurlarını ortaya koymuştuk. Bununla birlikte, P30 Pro’yu test ederken yan tuşlarının kullanımıyla ilgili bazı noktalar dikkatimizi çekmişti. Bunları ayrı bir ipucu videosu ve yazısıyla aktarmayı uygun bulduk.

P30 Pro’nun sağ kenarında, yukarıdan aşağı doğru ses tuşları ve güç butonu bulunuyor. Bunlar, çeşitli işlevleri daha kolay biçimde yerine getirmeye izin veriyor. Cihazı kapatmaktan Google Asistan’ı başlatmaya, kamerayı açmaktan ekran görüntüsü almaya kadar farklı işleri, ses ve güç tuşlarını bir arada ya da tek başına kullanarak gerçekleştirebileceğiniz işler var. Bu yazıda Huawei P30 Pro yan tuşları kullanımı hakkında işinize yarayacak ipuçlarını sıralıyoruz.

1) Ekran görüntüsü alma

Huawei P30 Pro’nun sağ kenarında bulunan güç ve ses kısma tuşlarına aynı anda basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ekran görüntüsü aldığınızda ekranın sol alt köşesinde aldığınız ekran görüntüsünün küçük resmini göreceksiniz. Buna tıklatırsanız, ekran görüntüsünü düzenleyebileceğiniz, başkalarıyla paylaşabileceğiniz veya silebileceğiniz bir araç çıkıyor. Buradan düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. Eğer küçük ekran görüntüsü resmine tıklatmazsanız, bu resim bir süre sonra kaybolacaktır. Ekran görüntüsünü Galeri uygulaması içinde bulabilirsiniz.

2) Ekran kaydı yapma

Ekran görüntüsü almanın dışında ekran kaydı da yapabilirsiniz. Bunun için sağ kenardaki güç butonu ve ses artırma tuşlarına aynı anda basmanız yeterli olacaktır. Bunu ilk kez yaptığınızda, ekran kaydı yapma işlevinin nasıl olacağını gösteren rehber niteliğinde bir pencere çıkacaktır. Ekran kaydını başlattıktan sonra sol üst köşede ekran kaydı süresini gösteren bir sayaç göreceksiniz. Ekran kaydını bildirim tepsisi içinde göreceğiniz bildirim üzerinden durdurabilirsiniz. Ekran videosu Galeri uygulamasına kaydedilecektir.

3) Google Asistan’ı çağırma

Huawei, Google’ın sanal asistanı olan Google Asistan’a erişim için P30 Pro’ya kolay bir tuş kestirmesi eklemiş. Ekran kapalı veya açık durumdayken güç butonuna basılı tuttuğunuzda kısa bir süre içinde Asistan arayüzünün karşınıza çıktığını göreceksiniz.

4) Cihazı kapatma veya yeniden başlatma

Eskiden güç butonuna basılı tutmak Huawei telefonlarını kapatmak veya yeniden başlatmak için yeterli olurdu. Şimdi aynı işlevin Google Asistan’ı çağırmak için kullanıldığını görüyoruz. Huawei P30 Pro’yu kapatmak veya yeniden başlatmak için yine güç butonuna basılı tutup beklemelisiniz. Ancak Google Asistan’ı görseniz bile, parmağınızı güç butonundan çekmeyin. Bir süre sonra ekranda yeniden başlatma ve kapatma seçeneklerini göreceksiniz.

5) Süper anlık çekim ile hızlı fotoğraf çekme

Ekran kapalıyken veya herhangi bir uygulama açıkken hemen fotoğraf çekmek isterseniz, ses kısma tuşuna art arda iki kez basın. Bunu yaptığınızda P30 Pro, kamera uygulamasının açılmasını beklemeden fotoğraf çekecektir. İlginç bir sahne yakaladınız ve kaçırmak istemiyorsanız, bu özellik çok kullanışlı olacaktır. Ne var ki, ekranda vizör görüntüsü olmayacağı için telefonu mümkün olduğunca düzgün tutmaya ve sahneyi en iyi şekilde yakalamaya dikkat edin.

6) Hızlı arama

Huawei P30 Pro’da yer alan Hızlı arama özelliği sayesinde ekran kapalıyken hızlı bir şekilde arama başlatabilirsiniz. Bunun için öncelikle Ayarlar uygulamasına girin, burada yer alan kutuya “hızlı arama” yazıp aratın. Karşınıza çıkacak Hızlı arama seçeneğine girin ve bu sayfadaki düğmeyi açık duruma getirin.

Hızlı arama’yı açtıktan sonra ekran kapalıyken ses azaltma düğmesine basılı tutun. Komutu duyduğunuzda aramak istediğiniz kişinin adını söyleyin. Kısa süre içinde istediğiniz kişi aranacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER