Teknoloji

Etkinlik davetiyesi Huawei P20’nin üç arka kamerasının ipucunu veriyor

huawei p20Huawei P20 ailesini 27 Mart tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtacak. Şirketin bu etkinlikte tanıtacağı üç telefondan ikisinin arkasında üç adet kameranın bulunacağı bir süredir konuşuluyor. Bu iddialar gerçeğe dönüştüğü takdirde P20 ve P20 Plus, üç arka kameralı ilk telefonlar olacak. Üçüncü kameranın 5x hibrit zoom özelliğine sahip olması bekleniyor.

Huawei tarafından gönderilen etkinlik davetiyesinde ilk olarak Paris’in simgesi Eyfel Kulesi göze çarpıyor. Arka plana şeffaf olarak işlenen üç adet şeffaf yuvarlağın ise P20 ve P20 Plus’ın üç lensli arka kamera kurulumunu temsil ettiği düşünülüyor.

Davetiyenin altında ise Türkçesi “Yapay zekâ ile daha fazlasını gör” anlamına gelen “See mooore with AI” ibaresi yer alıyor. Normalde “more” şeklinde yazılan kelimenin “mooore” şeklinde yazılması da üç kameralı kurulumun ipucu olarak değerlendiriliyor.

Huawei P20 Lite FCC tarafından onaylandı

Serinin bir diğer üyesi olan Huawei P20 Lite ise ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından çıkışı için onaylandı. FCC belgeleri, akıllı telefonun özelliklerine dair bazı ipuçları veriyor. P20 Lite’ın ekranında da iPhone X’dakine benzer bir çentik bulunacağı belirtilirken, 5.8-6 inç arasında bir büyüklükte olacağı söylenen ekranın 2280 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacağı görülüyor. Bu da telefonda 19:9 gibi farklı bir görüntü oranının tercih edilmiş olabileceği anlamına geliyor. P20 Lite’ın arkasında dikey olarak yerleştirilmiş çift kameralı bir kurulumun bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER