Manşetler

Huawei P20 tanıtıldı: 5.8 inç LCD ekran, Kirin 970 işlemci

huawei p20
Görsel: TechRadar

Huawei Paris’te gerçekleştirdiği etkinlikte yeni amiral gemisi telefonlarını gözler önüne çıkardı. Yeni amiral gemileri arasında dikkat çeken cihaz P20 Pro olsa da, Huawei P20 de iddialı olarak nitelenebilecek özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Tıpkı P20 Pro gibi, P20 de görsel açıdan Apple’ın en yenisi iPhone X’u hatırlatıyor. 7.65 mm. kalınlığındaki telefonun ekranının üst kısmında da iPhone X’da olduğu gibi bir çentik bulunuyor. 18.7:9 görüntü oranına sahip 5.8 inç LCD ekran, 2240 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Tıpkı P20 Pro’da olduğu gibi, P20’de de ekranın üzerindeki çentiği gizlemek mümkün oluyor.

P20’nin kalbinde de Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 970 yonga seti yer alıyor. İlk olarak Mate 10 Pro’da kullanılan Krin 970, yapay zekâ konusundaki yetenekleriyle dikkat çekiyor. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. P20 Pro’da olduğu gibi, P20’de de microSD kart girişi yer almıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3400 mAh kapasiteli pil sağlıyor. USB-C girişine sahip telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı yer alıyor.

Görsel: TechRadar

P20 Pro’nun vadettiği deneyimin merkezinde kamera yer alıyordu. Huawei’nin P20 için sunduğu vaatlerde de kamera önemli bir yere sahip. Yine de, P20’nin kamera bakımından P20 Pro’nun gölgesinde kaldığı rahatlıkla söylenebilir.

P20’nin arkasında çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. Bu kurulumda 12 megapiksel çözünürlüklü bir RGB sensör ile 20 megapiksel çözünürlüklü bir monokrom sensör yer alıyor. 1.55µm piksel boyutuyla düşük ışık performansına odaklanan bu kamera kurulumunda yapay zekâ da oldukça önemli bir rol üstleniyor. Yapay zekâ, sahneye bakarak 19 farklı çekim modu içinde uygun olanı seçebiliyor ve ince ayarların yapılmasına da yardımcı oluyor. P20’nin önünde ise, tıpkı P20 Pro’da olduğu gibi, 24 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Söz konusu kamera, ekranın üst orta kısmındaki çentikte yer alıyor.

Huawei P20 beş farklı renk seçeneğiyle raflarda olacak

Huawei P20 Siyah, Şampanya Sarısı, Pembe Altın, Alacakaranlık ve Gece Yarısı Mavisi renk seçenekleriyle raflarda olacak. Akıllı telefon bugün itibarıyla pek çok ülkede satışa sunulacak. Telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde ise 649 avro yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER