Teknoloji

Huawei Nova 5i Pro’nun tanıtım tarihi belli oldu

huawei mate 30 lite nova 5i pro

Huawei, 26 Temmuz’da Çin’de Mate 20 X (5G) modeli için bir etkinlik düzenleyecek. Şirketin Weibo hesabından yapılan bir paylaşım, bu etkinlikte başka bir cihazın daha gözler önüne çıkacağını gösteriyor. Bu cihaz, dört arka kameralı Huawei Nova 5i Pro olacak.

Akıllı telefon, Çin’de cuma günü yerel saatle 16:08’de çeşitli e-ticaret sitelerinde ön siparişe çıkacak. Çin dışında Mate 30 Lite adıyla satılacak telefonun kalbinde Kirin 810 yonga set bulunuyor. 32 megapiksel ön kamera da telefonun bilinen özellikleri arasında yer alıyor.

Dört arka kamera içinde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü lens üstlenecek. Diğer üç kameranın ise telefoto lens, geniş açılı lens ve derinlik sensörü olması bekleniyor.

Huawei Nova 5i Pro hakkındaki pek çok detay, TENAA belgeleri sayesinde gün yüzüne çıkmış durumda. Full HD+ çözünürlüklü 6.26 inç LCD panel, 6 veya 8 GB RAM, 128 veya 256 GB dahili depolama alanı telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Enerjisini 3900 mAh kapasiteli pilden alacak telefonun kutusundan EMUI 9.1 kullanıcı arayüzüyle çıkması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER