Teknoloji

Huawei MediaPad M5 tablet kutusundan Android 8.0 Oreo ile çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
huawei mediapad m5
Huawei MediaPad M3

Huawei tablet pazarının iddialı oyuncularından biri olmasa da, “uygun fiyatlı” olarak tanımlanabilecek seçenekler üretmeyi sürdürüyor. Bu çalışmalarını MediaPad serisi altında devam ettiren şirket, seriye yeni bir ürün daha eklemeye hazırlanıyor. Huawei MediaPad M5 adını taşıması beklenen yeni tablete ait bilgiler, internete sızdı.

Sızan bilgiler, MediaPad M5’in seleflerinin büyük kısmından farklı olarak, üst segment bir seçenek olacağını gösteriyor. Son olarak MediaPad M3 tanıtıldığı için akıllara “MediaPad M4’e ne oldu?” sorusu da geliyor. Çinliler 4’ün uğursuz bir rakam olduğuna inandığı için Çinli şirketler genellikle ürünlerinde 4 rakamını pek kullanmıyor. OnePlus’ın OnePlus 3 ve 3T’den sonra 5 ve 5T’ye geçiş yapması, bu inanışın en somut örnekleri arasında bulunuyor.

MediaPad M5’te de, Huawei’nin diğer pek çok ürününde olduğu gibi, şirketin kendi üretimi olan Kirin serisi bir işlemcinin yer alması bekleniyor. Bu işlemcinin sekiz çekirdekli, 2.4 GHz Kirin 960 olacağı söyleniyor. Tablette 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü 8.4 inç ekranın bulunacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Tabletin kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkacağı da sızıntılarda görülüyor. Parmak izi tarayıcısı ve Cat 4 LTE desteği de sızan özellik listesinin dikkat çekici parçaları arasında bulunuyor.

Huawei MediaPad M5 CES 2018’de resmiyet kazanabilir

Huawei MediaPad M5 tanıtımı için akıllara gelen ilk seçenek ocak ayında Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018 oluyor. Ancak Çinli üreticiden henüz bu beklentiyi destekleyecek bir işaret veya ipucu gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER