Teknoloji

Huawei ince çerçeveli 13.9 inç ekrana sahip MateBook X Pro’yu tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
huawei matebook x pro
Görsel: Mashable

Yeni amiral gemisini 2018 Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC 2018) sonra tanıtmayı seçen Huawei, buna rağmen kongreyi boş geçmedi. Şirket, en yeni dizüstü bilgisayarını Barselona’da düzenlediği etkinlikte görücüye çıkardı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan MateBook X’in devamı niteliğini taşıyan Huawei MateBook X Pro, şık tasarımı ve oldukça ince çerçeveli ekranıyla dikkat çekiyor. Huawei’den verilen bilgiye göre, ekran dizüstü bilgisayarın kasası üzerinde yüzde 91’lik bir alanı kaplıyor.

13.9 inç büyüklüğündeki ekran 3K (3000 x 2000 piksel) çözünürlüğe sahip. Kullanıcılara Microsoft’un Surface serisi cihazlarında olduğu gibi 3:2 görüntü oranı sunuluyor. Ekran çerçevesini neredeyse yok denecek seviyeye getiren Huawei, MateBook X Pro’nun web kamerasını klavyedeki bir tuşa entegre etmeyi tercih etmiş. Şirket bu tercih ile Dell XPS 13 gibi cihazların kameranın konumu nedeniyle aldığı eleştirilerden kurtulmayı amaçlamış gibi görünüyor.

MateBook X Pro’nun kalbinde Intel’in sekizinci nesil Core i5 veya Core i7 işlemcileri yer alıyor. Cihazın görsel yükünü ise Nvidia GeForce MX150 GPU üstleniyor. İki adet USB-C girişi, bir adet USB-A girişi ve güç butonuna entegre edilen parmak izi tarayıcısı dizüstü bilgisayarın özellikleri arasında bulunuyor. Kullanıcılara “mistik gümüş” ve “uzay grisi” adını taşıyan iki renk seçeneği sunuluyor. Dizüstü bilgisayar, tartıda 1,33 kilogram çekiyor.

Yekpare metal kasasıyla dikkat çeken Huawei MateBook X Pro için düzenli kullanımda 14 saatlik bir pil ömrü vadediliyor. Ancak bu konuda daha net bir fikir edinmek için daha somut test sonuçlarını görmek gerekiyor. İlkbaharda satışa sunulacak MateBook X Pro’nun başlangıç fiyatı ve kesin çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER