Teknoloji

Huawei MateBook X Pro Intel’in en son işlemcileriyle yenileniyor

huawei matebook x pro

Huawei, MateBook X Pro dizüstü bilgisayarının en yeni versiyonunu tanıttı. 2020 model MateBook X Pro’da renk seçenekleri arasına yeşili de ekleyen Çinli üretici, işlemci tarafında da kullanıcıların karşısına Intel’in en yeni, onuncu nesil işlemcilerini çıkarıyor.

2020 model MateBook X Pro’nun tasarımında belirgin bir değişiklik söz konusu değil. 13.9 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran 3000 x 2000 piksel çözünürlüğe sahip. Ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 450 nit.

Yeni MateBook X Pro’da güç butonuna entegre edilmiş bir parmak izi tarayıcısı da mevcut. Tartıda 1,33 kilogram çeken dizüstü bilgisayar, 14,6 mm. kalınlığında. Dizüstü bilgisayarın web kamerası da yine klavyeye yerleştirilmiş.

Intel’in onuncu nesil Core işlemcileri, 2020 model MateBook X Pro’nun en önemli yeniliği olarak değerlendirilebilir. Kullanıcılar Intel Core i7 işlemci, 16 GB RAM ve 1 TB dahili depolama alanından oluşan konfigürasyonlar oluşturabilecek. 2GB GDDR5 üzerinde çalışan NVIDIA GeForce MX250 ile donatılmış olan yeni MateBook X Pro, grafik ve video düzenlemeden oyun ve multimedya içerik tüketimine kadar pek çok senaryoda sorunsuz bir deneyim vadediyor.

Yeni MateBook X Pro’da aktif ve pasif modlar arasında dinamik olarak geçiş yapan akıllı bir soğutma sistemi de mevcut. Huawei’nin yeni dizüstü bilgisayarında gerçek zamanlı sistem sıcaklığı izleme sağlayan akıllı bir filtreleme teknolojisi de bulunuyor. Daha sessiz işlemler sağlayan pürüzsüz bir fan eğrisi de dizüstü bilgisayarın özellikleri arasında yer alıyor.

huawei matebook x proMateBook X Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 56 Wh kapasiteli pili sağlıyor. Dizüstü bilgisayar, farklı şarj çıkışlarıyla da kullanılabilen 65 W Tip C taşınabilir adaptörle birlikte geliyor. MateBook X Pro’da bir adet USB-A ve iki adet USB-C girişi de mevcut.

MateBook X Pro, üçlü işleme yeteneği ve MateBook’un temel sistem yeteneklerini geliştirerek, Huawei, Windows ve Android sistemlerinin arasındaki engelleri ortadan kaldırmayı ve sorunsuz bir şekilde bağlanmayı vadediyor. Aynı zamanda, klavye, kamera, mikrofon ve fare gibi dizüstü bilgisayar aksesuarları artık akıllı telefonunuzun çevre birimleri olarak kullanılabiliyor ve daha rahat bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Huawei’nin yeni dizüstü bilgisayarı birinci sınıf CNC ile işlenmiş metalik bir gövdeye sahip. Dizüstü bilgisayarı için kullanıcılara siyah ve uzay grisinin yanı sıra yeşil renk seçeneği de sunuluyor.

Huawei MateBook X Pro nisan ayında satışa sunulacak

MateBook X Pro, dünyanın en hızlı Wi-Fi’ını destekleyen dizüstü bilgisayar olma özelliğine de sahip, bu da daha iyi sinyal alımı ve her zamankinden daha istikrarlı bağlantıya olanak tanıyor. En yeni amiral gemisi MateBook’daki Bluetooth 5.0, daha geniş sinyal kapsama alanı ve daha güçlü yayın özellikleriyle daha hızlı veri iletim hızlarına sahip. Bu, yeni dizüstü bilgisayarın daha kararlı sinyallerle daha uzun bir mesafeden bağlanabileceği anlamına geliyor.

huawei matebook x proHuawei MateBook X Pro, yurt dışında önümüzdeki nisan ayında satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayar Avrupa’da 1499 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER