Teknoloji

Huawei Mate 9 sızıntısı Leica markalı çift arka kamerayı işaret ediyor

huawei mate 9Huawei Mate 9’un arkasında yer alacağı iddia edilen çift lensli kamera son aylarda epey konuşuluyor. İlk olarak çift kameralı, ancak Huawei P9’dakinden biraz daha farklı bir konfigürasyonu gösteren sızıntı gördük, sonraysa 12 megapiksel veya 20 megapiksel çözünürlük haberleri gelmeye başladı. Ne var ki, sızıntılar ve dedikodular arasında Mate 9’un kamerasının da kardeşi P9 gibi Leica markasının bulunup bulunmayacağı yer almıyordu.

Ancak Çinli Weibo’da çıkan son bir dedikodu, Mate 9’un da gerçekten Leica markası barındıracağını gösteriyor. Sızan yeni görsellerde iki lens arasındaki Leica logosu görünebiliyor. Kamera sisteminin P9’un f/2.2 diyafram açıklığı değerinin aksine f/2.0 diyafram açıklığına sahip olduğu söyleniyor.

İkinci bir Huawei telefonunda Leica markasını görmek çok şaşırtıcı sayılmaz, ne de olsa iki şirket arasında bir iş ortaklığı mevcut. Hatta son günlerde Leica’nın merkezinin bulunduğu Almanya’nın Wetzlar şehrinde ortak bir araştırma ve geliştirme merkezi de açıldı. İşbirliğine geniş yelpazede fotoğrafik ve mobil cihaz uygulamaları üretme, aynı zamanda bilişimsel görüntüleme, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik çözümleri geliştirme amacıyla başlandığı söylenmişti.

Huawei’nin akıllı telefonlarındaki kamera teknolojisini çok ciddiye aldığı görülüyor. Bu, sadece müşterileri cezbetmek için kullanılan bir pazarlama hamlesi değil.

Sızan slaytlarda farklı depolama alanı ve bellek konfigürasyonlarında üç telefon çeşidi görülüyor. Her bir çeşit için farklı renk seçenekleri de mevcut.

Giriş seviyesi modelin 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Bu model grafit, gümüş ve altın renkleriyle gelecek. Diğer telefon 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızayla donatılacak; grafit, beyaz, altın, roze altın renk seçenekleriyle sunulacak. Son olarak en üst seviye model de 6 GB RAM ve 256 GB dahili hafızayla sunulacak. Grafit, beyaz, altın, siyah, roze altın ve kahverengi renklerle gelecek.

Huawei Mate 9’un aralık ayında tanıtılması bekleniyordu. Ancak tarihin kasım ayına çekildiği söyleniyor. Mate 9, Huawei’nin yıl sonu döneminde rekabetteki en önemli silahlarından bir tanesi olabilir.

İLGİLİ HABERLER