Teknoloji

Huawei CEO’sundan Mate 50 serisi için ipuçları

huawei mate 50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 50 serisi 6 Eylül’de gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliğine sayılı günler kala kameraların karşısına geçen Huawei Tüketici Ürünleri Grubu CEO’su Richard Yu, kullanıcıları nelerin beklediği konusunda ipucu verdi.

Yu’nun değindiği ilk nokta XMAGE görüntüleme sistemi oldu. İlk olarak Mate 50 serisinde kullanılan bu sistemin uzun yıllardır piyasadaki en iyi kameralı telefonları yapan şirket olmanın tecrübesiyle doğduğu belirtildi. Bu noktada Huawei’nin uzun yıllardır akıllı telefon kameraları için iş birliği yaptığı Leica ile artık birlikte çalışmadığını belirtmekte fayda var.

Dedikodulara göre, XMAGE sisteminin temelinde Huawei’nin HiSilicon birimi tarafından üretilen ve Snapdragon ISP üstüne kurulu olan bir nöral işlemci birimi bulunuyor.

Yu bir diğer yeniliği ise “göğü delecek türden” olarak tanımlıyor. Bunun da uydu iletişimi özelliğinin sinyalini verdiği söyleniyor. Apple’ın da iPhone 14 serisinde bu tarz bir destek sunacağına dair haberler gündeme gelmişti.

Huawei Mate 50 serisiyle birlikte HarmonyOS 3 platformunu da dünyaya tanıtmış olacak. Mate 50 serisinde telefonun şarjı bittiğinde de bazı temel işlevleri korumanın mümkün olacağı söyleniyor. Henüz doğrulanmayan iddialara göre, Mate 50 serisinde telefon kapansa bile NFC çalışmaya devam edecek. Hatta kullanıcıların en azından pil bittikten sonra bir süre için telefon görüşmesi de yapabileceği söyleniyor.

Huawei Mate 50 serisi hakkındaki tüm detayları öğrenmek için 6 Eylül’ü beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER